22. 09. 2021 - 16:28
Dinamo Zagreb bi bio evropska sila da nije prodavao svoje MEGA...
907
Shares
Dinamo Zagreb bi bio evropska sila da nije prodavao svoje MEGA zvijezde (GRAFIKA)

KAKAV BI TO BIO TIM

Dinamo Zagreb bi bio evropska sila da nije prodavao svoje MEGA zvijezde (GRAFIKA)

22. 09. 2021 - 16:28
0
Shares

Popularna Squawka nedavno je podsjetila na činjenicu da bi hrvatski prvak imao izrazito moćnu momčad da ne rasprodaje svoje igrače.

Uz podsjetnik da je Dinamo dominantan klub u okvirima hrvatskog prvenstva, Squawka navodi da to ne čudi jer su “zapravo svi najbolji hrvatski nogometaši posljednjih nekoliko desetaka godina u jednom trenutku igrali na Maksimiru, bilo da su ponikli iz omladinskih pogona ili stigli iz nekog manjeg hrvatskog kluba”, piše Index.hr.

Navodi se i da, kad igrač počne obećavati svojim igrama, on u pravilu bude prodan nekom bogatom evropskom klubu i da samo rijetki za Dinamo odigraju sto utakmica, ali i da Dinamo ima jednu od najboljih nogometnih škola, zbog čega uspijeva nadoknađivati te odlaske i nositi se s gubicima talentiranih zvijezda.

“Da je uspio zadržati sve svoje najbolje igrače, Dinamo bi bez sumnje bio jedna od najboljih momčadi kontinenta”, zaključuje se.

Squawka je idealnu Dinamovu momčad složila u formaciji 4-3-3. Dominik Livaković zauzeo je mjesto na golu, a ispred njega su Tin Jedvaj, Vedran Ćorluka, Dejan Lovren i Šime Vrsaljko. Trojac u veznom redu čine Mateo Kovačić, Marcelo Brozović i Luka Modrić, ispred kojih su Marko Pjaca, Mario Mandžukić i Dani Olmo.

1-7

Učitaj još novosti