08. 07. 2021 - 16:00
Džeko dobio zeleno svjetlo - na pragu je velikana, Pjanić bi...
907
Shares
Džeko dobio zeleno svjetlo - na pragu je velikana, Pjanić bi se konačno mogao skrasiti, Ronaldo razmišlja o VELIKOM TRANSFERU, Chelsea krenuo u akciju

TRANSFER PIJACA

Džeko dobio zeleno svjetlo - na pragu je velikana, Pjanić bi se konačno mogao skrasiti, Ronaldo razmišlja o VELIKOM TRANSFERU, Chelsea krenuo u akciju

Sport.ba
08. 07. 2021 - 16:00
0
Shares

Stanje na ljetnoj fudbalskoj pijaci sve se više zahuktava. Pa da krenemo redom kad su u pitanju današnji transferi, ali i nagađanja o istim...

ITALIJANI OBJAVILI DETALJE SASTANKA Džeko dobio zeleno svjetlo za odlazak, velikan odmah krenuo u akciju - više o tome saznajte OVDJE.

KONAČNO MOŽE ODAHNUTI Našao se klub koji je spreman prihvatiti velika Miretova primanja: Pjanić odlazi u redove ovog velikana - više o tome čitajte OVDJE.

RONALDO RAZMIŠLJA O PARIZU
Novinar francuskog portala Le10sport Hadrien Grenier piše da Cristiano Ronaldo smatra potencijalni transfer u Paris Saint-Germain vrlo zanimljivim. Ipak, još uvijek nema nikakvih ozbiljnih pregovora.

MARIO BALOTELLI ŠOKIRAO ODABIROM NOVOG KLUBA - više čitajte OVDJE.

VERRATTI POTVRDIO TRANSFER DONNARUMME
Iako je jasno da će Gianluigi Donnarumma postati novi golman Paris Saint-Germaina, službena potvrda još nije došla. Ipak, svaku dvojbu oko Donnarummine budućnosti otklonio je na konferenciji za medije talijanski veznjak Marco Verratti: "Donnarumma zaslužuje igrati u vrhunskom europskom klubu i boriti se za Ligu prvaka. Sretan sam što će mi biti saigrač u PSG-u, pomoći će nam." 

SERGIO RAMOS JE NOVI ČLAN PSG-A
Sergio Ramos je novi igrač PSG-a. Legendarni španjski stoper potpisao je dvogodišnji ugovor s francuskim klubom.

"Jako sam sretan zbog dolaska u PSG. Ovo je velika promjena u mom životu, novi izazov i dan koji nikad neću zaboraviti. Ponosan sam što ću biti dio ovog ambicioznog projekta i priključiti se timu složenom od sjajnih igrača", rekao je Ramos.

NAGELSMANN NE NAMJERAVA PUSTITI GORETZKU
Trener Bayerna Julian Nagelsmann ne namjerava pustiti Leona Goretzku da napusti klub, nakon što su ovog veznjaka počeli povezivati s Manchester Unitedom.

"Leon je važan igrač za nas. Bio bih sretan da surađujem s njim još mnogo godina", kazao je Nagelsmann.

BASEL I INTER POTVRDILI ODLIČNU SARADNJU
Basel i Inter očito imaju odličnu saradnju. Švicarski klub je dogovorio dolazak dvojice igrača Nerazura.

Naime, mladi napadač Sebastian Esposito stiže na posudbu do kraja sezone, dok je Basel Interu za ofanzivnog veznog Dariana Malesa platio tri miliona eura.

SJAJNI ALBANAC POJAČAO LAZIO
Desnog beka Elseida Hisaja (Hysaj), bivšeg igrača Napolija i Empolija, samo je liječnički pregled dijelio od potpisa za Lacio. 

Sada je i to riješeno, iskusni Albanac je postao i službeno novi igrač rimskog kluba.

NACHO OSTAJE ČLAN KRALJEVA 
Real Madrid je produžio ugovor s Naćom Fernandezom (Nacho).

Ovaj iskusni 31-godišnji stoper je potpisao vjernost klubu do ljeta 2023..

HRVAT POSVAĐAO DVA ITALIJANSKA VELIKANA 
Hrvat Ivan Perišić je sada na raskrsnici gdje nastaviti bogati fudbalsku karijeru, a u opciji je nekoliko klubova.  

Posljednji koji se umiješao u Perišićev transfer je Žoze Murinjo (Jose Mourinho) koje nedavno preuzeo Romu i želi dovesti Perišića, a isto je želio i dok je vodio donedavno Totenhem, ali i Mančester junajted. 

Međutim, posao bi mu mogao pokvariti novi trener Intera Simone Inzagi (Inzaghi) koji bi mogao demantovati navode od Ivanonom odlasku iz Intera. 

Naime, italijanski mediji prenose da je Inzagi poručio kako u novoj sezoni ipak računa na hrvatskog ofanzivca.

- Ivana čekamo raširenih ruku da se vrati nakon oporavka od korone. On je odlično odradio prošlu sezonu na toj poziciji i ne sumnjamo da će se odlično uklopiti u naš sistem, rekao je Inzagi.

Bit će zanimljivo vidjeti kakva će sad biti reakcija Murinja koji ne odustaje tako lako od zacrtanih pojačanja.

STOPER OD 40 MILIONA ZAPRATIO CHELSEA NA INSTAGRAMU
Engleski The Sun piše da je stoper Bayer Leverkusena Edmond Tapsoba (22) dao još jedan znak kojim pokazuje da želi otići u Chelsea. On je zapratio engleski klub na Instagramu.

Ovaj mladi stoper je procijenjen na 40 miliona eura na Transfermarktu, a s njemačkim klubom ima ugovor do ljeta 2026. godine.

TOTTENHAM TRAŽI IGRAČA IZ SASSUOLA
Tottenham je jedan od mnogobrojnih klubova koji žele dovesti Merta Müldüra (22) iz Sassuola, piše Daily Mail.

Reprezentativac Turske, koji igra na poziciji desnog beka, košta devet miliona eura, prema Transfermarktu, a njegov ugovor s talijanskim klubom istječe na ljeto 2024. godine.

CHELSEA SPREMA REKORDAN IZNOS ZA HAALANDA
Chelsea sprema 175 miliona eura za dovođenje Erlinga Halanda iz Borussije Dortmund, piše 90min.

Haland i Kylian Mbappe su dva najbolja mlada napadača na svijetu, a Chelsea želi imati jednog od njih u svojim redovima.

ARSENAL SPREMAN POSLATI ŠPANCA NA POSUDBU U INTER
The Sun piše da je Arsenal spreman pustiti Hectora Bellerina na posudbu u Inter. Milanski klub traži zamjenu za Achrafa Hakimija koji je prešao u PSG, ali nema dovoljno novca da kupi Bellerina.

Engleski klub je spreman pregovarati s Interom, ali će istovremeno tražiti i potencijalnog kupca koji bi otkupio Bellerinov ugovor.

GRIEZMANN IMA ČAK PET OPCIJA
Antoine Griezmann spreman je napustiti Barcelonu ako klub to zatraži od njega. Mundo Deportivo javlja da francuski ofenzivac ima pet opcija - ostanak u Barceloni ili odlazak u City, Bayern, Juventus ili Inter.

BARCELONA KRENULA PO OLMA
Španski mediji pišu da bi Dani Olmo mogao napustiti Leipzig i vratiti se u Barcelonu. Više o tome čitajte OVDJE.

 

Učitaj još novosti