08. 07. 2021 - 10:37
ITALIJANI OBJAVILI DETALJE SASTANKA Džeko dobio zeleno svjetlo...
907
Shares
ITALIJANI OBJAVILI DETALJE SASTANKA Džeko dobio zeleno svjetlo za odlazak, velikan odmah krenuo u akciju

ODLAZI LI U INTER?!

ITALIJANI OBJAVILI DETALJE SASTANKA Džeko dobio zeleno svjetlo za odlazak, velikan odmah krenuo u akciju

Sport.ba
08. 07. 2021 - 10:37
0
Shares

Kapiten Zmajeva, Edin Džeko, među prvima se pojavio na ljekarskim pregledima i testiranjima uoči starta priprema Rome za narednu sezonu.

Kako su prenijeli neki italijanski mediji, Džeko je, kao i većina igrača, održao sastanak s novim trenerom Žozeom Murinjom, a Il Messaggero je objavio da je Džekin agent Alesandro Lući (Alessandro Lucci) već dobio "zeleno svjetlo" da može potražiti novi klub kao i to da je sastanak Džeke i Murinja trajao nešto duže.

Mediji u Italiji ranije su Džeku povezivali s Juventusom, Interom i Milanom, međutim kao moguće opcije pojavili su se i turski velikani, Bešiktaš i Fenerbahče.

Ipak, najrealnije je očekivati da Dijamant ostane u Seriji A... Naime, Inter ne namjerava odustati od Edina Džeke te želi ponovo pokušati dovesti bh. napadača u svoje redove.

Ovo je jučer objavio italijanski novinar Alessandro Covalelli u svojoj kolumni na Gazzetta dello Sportu, istakavši da je Inter i u prošlim prelaznim rokovima bio zainteresovan za napadača Rome, te veoma blizu realizacije transfera, ali da se to na kraju nije dogodilo.

Ipak, ovog ljeta bi ishod mogao biti drugačiji, barem prema riječima Covalellija s obzirom da Rimljani razmatraju prodaju Džeke kako bi rasteretili svoj budžet,  a upravo u tome Nerrazzuri vide svoju priliku. 

U Interu smatraju da bi Džeko svojim kvalitetom i iskustvom mogao biti idealno pojačanje za novog trenera Simone Inzaghija, a vjeruju da ne bi morali izdvojiti previše kao obeštećenje za transfer. 

Ipak, problem bi mogla predstavljati plata Dijamanta i kako da se Nerrazzuri prilagode tome. Sve će se znati vrlo brzo...

Učitaj još novosti