08. 07. 2021 - 09:28
KAKVA BOMBETINA Velikan krenuo po Olma, ne pita za cijenu:...
907
Shares
KAKVA BOMBETINA Velikan krenuo po Olma, ne pita za cijenu: Ponudit će i TRI svoja igrača, ovo će biti TRANSFER KARIJERE za Španca

VRAĆA LI SE NA NOU CAMP?!

KAKVA BOMBETINA Velikan krenuo po Olma, ne pita za cijenu: Ponudit će i TRI svoja igrača, ovo će biti TRANSFER KARIJERE za Španca

Sport.ba
08. 07. 2021 - 09:28
0
Shares

Dani Olmo bio je jedan od najboljih pojedinaca Španije u polufinalu Eura na Wembleyu, asistirao je za gol Álvara Morate u 80. minuti koji je odveo meč protiv Italije u produžetke, a onda su oba promašili penale u raspucavanju.

"Azzurri" idu u nedjeljno finale protiv Engleske. "Furija" nakon treće uzastopne nokaut-utakmice koja je otišla u produžetke odlazi kući.

Bivši igrač Dinama u prvoj je seriji penala pucao preko gola, a udarac Morate u četvrtoj odbranio je Gigi Donnarumma.

Tako to bude, Dani je zabio protiv Švicaraca, a protiv Italije s bijele tačke nije. Zabijao je za Dinamo protiv Istre, za mladu reprezentaciju Španije protiv Kazahstana, za Leipzig protiv Augsburga. Sjećamo se i promašaja za Dinamo u finalu Kupa protiv Rijeke u Puli 2019.

Tješio ga je saigrač Koke, tješio ga je i selektor Luis Enrique. Nema sumnje kako će se Olmo brzo oporaviti od ovoga i nastaviti zabijati. Uostalom, već ga za dvije sedmice čeka prva utakmica na Olimpijskim igrama u Japanu.

2021-07-06t220012z-665428224-up1eh761p4b6x-rtrmadp-3-soccer-euro-ita-esp-reportFoto: ANDY RAIN

"Prokleti penali", napisala je Marca u naslovu izvještaja polufinalne utakmice.

"Nismo ušli u finale, ali dobili smo Pedrija, Olma... Sjajnu momčad. Promašaji Olma i Morate neće zasjeniti sjajan turnir kojega ćemo se sjećati s ponosom. Olmo je odigrao utakmicu za pamćenje bez obzira na promašaj", pišu u poznatom mediju.

2021-07-06t214412z-870456152-up1eh761odm3e-rtrmadp-3-soccer-euro-ita-esp-reportFoto: ANDY RAIN

Sudjelovao je u gotovo svim opasnim akcijama Furije, pokazao inteligenciju i napadao preko boka i kroz sredinu, gurao Moratu u situacije jedan na jedan, bio opasan u prekidima...

"Velika Danijeva utakmica. On je mladić u čijim ćemo igrama dugo uživati u reprezentaciji", ističu u Marci.

I samo dva dana nakon tog meča stiže informacija da je Dani na radaru bivšeg kluba - Barcelone. Španski mediji tvrde da će Barca pokušati iskoristiti našeg Miralema Pjanića u pokušaju vraćanja "odbjeglog sina".

Naime, pojedini španski mediji tvrde da Katalonci silno žele dovesti Olma iz Leipziga, koji je još kao 15-godišnjak napustio čuvenu La Masiju i prešao u Dinamo.

Barcelona je njemačkom klubu navodno spremna ponudi Martina Braithwaitea, Samuela Umtitija i Pjanića za Olma. Naravno, i određeni dio novca bio bi uključen u ovu razmjenu.

Podsjetimo, Pjanić je u Barcelonu stigao u razmjeni s Juventusom za Arthura Mela, ali uopšte nije opravdao očekivanja. Ugovor s Barcelonom veže ga na još tri sezone, a godišnja plata mu je nešto veća od osam miliona eura. Upravo njegova primanja su veliki teret za Katalonce, te ga se zbog toga silno žele riješiti.

Učitaj još novosti