05. 07. 2021 - 20:30
Ova žena je razlog zašto je Dončić izabrao Sloveniju prije...
907
Shares
Ova žena je razlog zašto je Dončić izabrao Sloveniju prije Srbije: Zbog Luke je žrtvovala svoj život, Amerikanci su odlijepili za njom

MAMA MIRJAM PRIVLAČI PAŽNJU

Ova žena je razlog zašto je Dončić izabrao Sloveniju prije Srbije: Zbog Luke je žrtvovala svoj život, Amerikanci su odlijepili za njom

05. 07. 2021 - 20:30
0
Shares

Srbija ovih dana posebno pati zbog košarke, nakon što se reprezentacija nije plasirala na Olimpijske igre poslije poraza od Italije u finalu kvalifikacionog turnira u Beogradu, a neki dodatno pate kada vide kako za Sloveniju srcem igra Luka Dončić, koji je svojevremeno mogao da zaigra i za reprezentaciju Srbije.

Ipak, kod Dončića se nikada nije ni postavljalo pitanje i on je odmah znao da će igrati za Sloveniju, za koju igra srcem i koju vodi kao pravi lider, što se posebno vidjelo u Litvaniji gdje je u finalu odigrao nestvarnu partiju i uz tripl-dabl odveo Sloveniju na istorijske prve Olimpijske igre u košarci.

Dončiću je otac Srbin, Saša Dončić, porijeklom s Kosova, čiji su roditelji u potrazi za boljim životom otišli u Sloveniju, gdje se Saša i rodio. Tu je upoznao lijepu Mirjam Poterbin, s kojom je dobio Luku 1999. godine.

Ipak, njihov brak je završen 2008. godine, kada su se razveli, a Mirjam je odlučila da svoj život nakon toga posveti sinu. Zbog njega se preselila u Španiju i sve vrijeme je bila s njim tokom perioda dok je bio u Real Madridu, a kasnije i kada se preselio u Ameriku gdje sada igra za Dalas.

Ta veza sina i majke bila je mnogo jača nego Dončićeva veza s ocem, koji se odselio od njih i kasnije započeo nov život s novom životnom partnerkom i koga je rjeđe viđao, pa i je i ta slovenačka strana prevagnula i bila mnogo jača kod Luke.

O tome je svojevremeno pričao i bivši selektor Srbije Aleksandar Đorđević, koji ga je svojevremeno posjećivao i pokušao da ga ubijedi da zaigra za Srbiju.

- Pokušao sam, ali ženska linija je preovladala. Njegova majka je Slovenka, a otac Srbin. Dečko je odrastao tamo i nije moglo ništa da se uradi - rekao je Đorđević prije nekoliko godina, piše Telegraf.

Njegova majka Mirjam (44) prati Luku na svakom meču, a bila je i u Kaunasu gde je Sloveniji donio olimpijsku vizu.

Na svom Instagram profilu redovno objavljuje fotografije i dobija pohvale za svoj izgled. Gdje god se pojavi izaziva pažnju svojim izgledom, za koji je zaslužan i redovan trening u teretani koji često promoviše na svojim društvenim mrežama.

Mirjam je žrtvovala svoj život zbog svog sina, sve je podredila njemu i danas je najveća nagrada to kada vidi kako srcem igra za svoju reprezentaciju i vodi je do istorijskih uspjeha.

Pogledajte i zašto Dončićevu majku mnogi smatraju najljepšom i najzgodnijom od svih majki košarkaša u NBA ligi.

20180519nppoterbin2-830x0

.

20180520mmrealfen21-830x0

.

mirjam-poterbin-4-830x0

.

mirjam2-830x0

.

mirjam4-830x0

.

mirjam5-830x0

.

mirjam6-830x0

.

mirjam-830x0

.

mirjam-poterbin2-830x0

Učitaj još novosti