19. 06. 2021 - 21:16
IPAK NIŠTA: Edin Džeko će ostati samo pusta želja navijača i...
907
Shares
IPAK NIŠTA: Edin Džeko će ostati samo pusta želja navijača i čelnika Fenerbahčea

Ništa od transfera

IPAK NIŠTA: Edin Džeko će ostati samo pusta želja navijača i čelnika Fenerbahčea

19. 06. 2021 - 21:16
0
Shares

Bh. reprezentativac Edin Džeko našao se danas na naslovnici turskog lista Sozcu, koji je ekskluzivno najavio kako je postignut dogovor Fenerbahčea i napadača Rome, te kako će naredne sedmice naš napadač potpisati ugovor s turskim velikanom.

Sozcu je u javnost plasirao "bombu", navodeći da su Edin i predsjednik Fenera sve dogovorili i da će za nekoliko dana on i zvanično postati stanovnik Istanbula, odnosno igrač turskog velikana Fenerbahčea.

Corriere dello Sport je kontaktirao Edina i njegove agente, te je objavio demant. Navodno, nema nikakvog dogovora, a navodi se da čak nije bilo niti pregovora između dvije strane.

Tridesetpetogodišnji napadač je u Romi od 2016. godine, a njegov trenutni ugovor treba isteći u ljeto 2022. godine.

Edin je prošlog ljeta bio na rubu transfera u Inter, zatim i Juventus, ali je na kraju ostao u Romi. Postigao je 13 golova prošle sezone, a vidjet ćemo da li će i naredne biti na Olimpicu.

Nije pozant stav Josea Mourinha, ali čini se da je Portugalac spreman koristiti Džeku u narednoj sezoni i inzistirat će na njegovom ostanku.

Osim turskih velikana, za Edina se posljendjih dana zanimao i Milan, koji pokušava da pronađe centarfora. Želja je Olivier Giroud, a Edin se smatra drugom opcijom ukoliko Rossoneri ne uspiju dogovoriti transfer Francuza iz Londona.

Sport.ba/SportSport.ba

Učitaj još novosti