19. 06. 2021 - 18:54
BARCELONA PREDSTAVLJA NOVO POJAČANJE: Nizozemac novo besplatno...
907
Shares
BARCELONA PREDSTAVLJA NOVO POJAČANJE: Nizozemac novo besplatno pojačanje katalonskog kluba!

Depay potpisao

BARCELONA PREDSTAVLJA NOVO POJAČANJE: Nizozemac novo besplatno pojačanje katalonskog kluba!

19. 06. 2021 - 18:54
0
Shares

Nakon Sergija Aguera i Erica Garcije, Nizozemac je novo besplatno pojačanje Barcelone ovog ljeta.

Barcelona je objavila kako je Memphis Depay i zvanično potpisao. Kako se i najavljivalo, nizozemski reprezentativac stigao je iz Lyona u besplatnom transferu.

Katalonci su ovu vijest objavili maločas, u toku utakmice Njemačka - Portugal koja se upravo igra u Minhenu i koja je bila pravi spektakl u prvih 45 minuta.

Ovaj 27-godišnji ofanzivac je prethodne četiri i po godine igrao za Lyon, gdje je pružao zaista odlične partije. Odigrao je Depay ukupno 178 utakmica za Lavove i postigao je 76 pogodaka.

Ranije je u karijeri nastupao za Manchester United, gdje se nije proslavio, a slavu je stekao u dresu PSV Eindhovena. Iza Depayja je zaista odlična sezone u Lyonu u kojoj je u 40 odigranih utakmica ostvario učinak od 22 gola i 12 asistencija.

Depay je bio želja Ronalda Koemana i ljetos, ali transfer tada nije bio moguć. Očekuje se da ovog ljeta dođe još nekoliko bitnih igrača, ali navijači prije svega žele da najzad odahnu i da klub saopšti kako Lionel Messi ostaje na Camp Nouu i naredne sezone.

Do sada su osim Depayja zvanično za Barcu potpisali Sergio Aguero, Eric Garcia i Emerson. Prva dvojica su dovedena iz Cityja, a Brazilac je za devet miliona eura kupljen od Betisa.

Očekuje se da će u narednom periodu biti puno odlazaka iz Barcelone, a na listi otpisanih je i bh. reprezentativac Miralem Pjanić, koji se nije naigrao u prvoj sezoni u Barceloni.

On je prošlog ljeta stigao iz Juventusa, a sada je navodno jako blizu povratka u Torino.

Sport.ba/SportSport.ba

Učitaj još novosti