20. 06. 2021 - 11:37
CHELSEA IMA SAMO JEDAN CILJ: Thomas Tuchel spremio fenomenalnu...
907
Shares
CHELSEA IMA SAMO JEDAN CILJ: Thomas Tuchel spremio fenomenalnu listu želja

Brutalna lista pojačanja

CHELSEA IMA SAMO JEDAN CILJ: Thomas Tuchel spremio fenomenalnu listu želja

20. 06. 2021 - 11:37
0
Shares

Chelsea je navodno blizu dovođenja Achrafa Hakimija. Kako sada stvari stoje Marokanac je prilično razočaran oklijevanjem Parižana, a Englezi imaju dva mamca kako bi ubijedili Inter. Oni bi platili oko 55 miliona eura i poslali dva beka na Meazzu, jedan je Marcos Alonso koji bi se idealno uklopio u 3-5-2, a drugi zaboravljeni Davide Zappacosta koga želi i Atalanta. Ovaj desni bek i bivši reprezentativac koji je bio na pozajmici u Genoi bi bio idealna zamjena za Ashleyja Younga koji se kao slobodan igrač vratio u Aston Villu.

Transferom Hakimija bi Inter napunio kasu, ali i pojačao bekovske pozicije.

Postoji još jedna varijanta, da Mateo Kovačić bude dio sporazuma, i vrati se u Inter. U tom slučaju, Tuchel ima ideju, dolazak Miralema Pjanića na posudbu. Bosanca želi da vrati i Juventus.

Ali, najveća operacija biće napadač. Romelu Lukaku ne želi natrag u Chelsea, Marina Granovskaia pregovara sa Dortmundom. Navodno, Plavci su spremni da plate oko 110 miliona eura, ali i da dobiju opciju za Judea Bellinghama u budućnosti. Iako Haaland hoće u Real, Mino Raiola bi dobio masnu proviziju u slučaju da ga odvede u Chelsea, a Norvežanin bi zarađivao oko 12 miliona po sezoni. Plus, uz novac bi put Dortmunda krenuo i Tammy Abraham, što bi dovelo transfer do sume od oko 150 miliona eura.

To su kombinacije Chelseaja plus da eventualno privole Sergija Ramosa da im se priključi, ponude mu ugovor na dvije godine, on bi ostao sezonu više od Thiaga Silve koji je dobio godinu produžetka. 

Kako pišu engleski mediji, Tuchel smatra da mu je uz napadača potrebna iskusna odbrana i širi izbor igrača kako bi napao titulu u Premiershipu. To je ono što Pep Guardiola ima kao prednost, dužu klupu.

Za Chelsea novac nije problem, spremni su da ulože posle osvajanja titule, sa Hakimijem i Haalandom, eventualno uz Ramosa, bili bi prvi kandidati za titulu šampiona. 

Sport.ba/Sport1.ba

Učitaj još novosti