17. 06. 2021 - 22:40
KAKVA JE OVO MAŠINA Evo kako izgleda Ronaldov jelovnik: Pojede...
907
Shares
KAKVA JE OVO MAŠINA Evo kako izgleda Ronaldov jelovnik: Pojede šest obroka u danu i pije samo vodu

OTKRIVAMO

KAKVA JE OVO MAŠINA Evo kako izgleda Ronaldov jelovnik: Pojede šest obroka u danu i pije samo vodu

17. 06. 2021 - 22:40
0
Shares

Snimak u kojem Kristijano Ronaldo na konferenciji uoči utakmice Portugala i Mađarske sklanja bočice Koka-Kole sa stola ispred sebe postala je viralna.

"Pijte vodu", poručio je Kristijano nakon što je pomjerio flašice gaziranog napitka u stranu i podigao flašicu vode.

Poznato je da Ronaldo ne voli gazirana pića, a posebno Koka Kolu.

Na njegovom jelovniku nalaze se samo najkvalitetnije namirnice, a jede šest manjih porcija u danu. Ovaj Portugalac u danu ima jedan doručak, dva ručka, jednu užinu i dvije večere.

Za doručak najradije bira šunku i posni sir, dok ruča pileće meso, salate, ribu i masline. Užina je, zavisno od dana, voće ili tost s avokadom. Večera su ponovo meso i povrće pa riba uz povrće.

- Fokusiran sam na jedenje jednostavnih, cijelih namirnica poput svježeg voća i povrća, integralnih žitarica i proteina -objasnio je Ronaldo, piše Telegraf.

Na njegovom jelovniku zabranjena je, osim gaziranih pića, i smrznuta te prerađena hrana, a kloni se i alkohola te slatkog.

Kad se odluči da se počasti pojede picu, ali ne češće od jednom sedmično. Nakon toga obavezno napravi 500 trbušnjaka, zbog čega se i može pohvaliti sa samo sedam posto tjelesne masti.

Ronaldo jako puno pažnje posvećuje i tome koliko i kada spava. Njegova opsesija ide toliko daleko da o njegovom snu brine stručnjak koji otkriva da fudbaler pet ili šest puta dnevno odspava po 90 minuta. Na ovaj način spava manje, ali ubrzava oporavak, pojasnio je jednom prilikom taj stručnjak.

Ovo je doduše malo kontradiktorno jer ako spava 6 puta po 90 minuta do je 9 sati u toku dana, nek 2 sata ode na trening, a 8 sati najmanje spava noću što je već 19 sati, pa mu ostaje samo 4 za ostale obaveze.

 

Učitaj još novosti