06. 06. 2021 - 10:22
Dražen se pozdravio i otišao: "Rekli su mi da je poginuo....
907
Shares
Dražen se pozdravio i otišao:

Na današnji dan prije tačno 28 godina

Dražen se pozdravio i otišao: "Rekli su mi da je poginuo. Maloprije smo sjedili"

06. 06. 2021 - 10:22
0
Shares

Dražen Petrović je na današnji dan prije tačno 28 godina odigrao zadnju utakmicu u bogatoj karijeri.

Hrvatska je tog 6. juna 1993. godine u Wroclawu izgubila od Slovenije 94:90 u nevažnoj utakmici kvalifikacija za Eurobasket. Iako toga nitko u tom trenutku nije bio svjestan, ispostavilo se da su to bile zadnje minute u Draženovoj karijeri.

Reprezentacija je prespavala u Wroclawu i ujutro krenula u Frankfurt pa u Hrvatsku, ali je Petrović u zadnji trenutak u zračnoj luci kući odlučio krenuti automobilom s djevojkom Klarom Szalanty.

"Znam da sam ga ja faulirao za njegov zadnji koš, to neću zaboraviti. Zajedno smo se vraćali kući i u zračnoj luci smo sjedili Dražen, Alibegović i naš fizioterapeut. Bili smo za stolom i čekali smo let", rekao je prije nekoliko godina tadašnji slovenski reprezentativac Roman Horvat za Večernji i nastavio:

"Pričali smo, ispitivali smo ga kako je tako ojačao. Pozdravili smo se i krenuli za Ljubljanu i kad sam sletio, dočekala me šogorica i pitala me: "Jesi li čuo da je Dražen poginuo?" Rekao sam joj da je luda, da sam sad s njim sjedio za stolom."

Zaista, Dražena više nije bilo. Dok je on spavao na suvozačkom sjedalu, Szalanty se automobilom zabila u kamion prednjim desnim krajem gdje se nalazio Petrović. Poginuo je na mjestu.

Sport.ba/Index.hr

Učitaj još novosti