01. 05. 2021 - 09:45
NA DANAŠNJI DAN: Prije 16 godina Messi je zabio prvi gol za...
907
Shares
NA DANAŠNJI DAN: Prije 16 godina Messi je zabio prvi gol za Barcelonu, jednim potezom definisao svoju budućnost!

Na asistenciju Ronaldinha

NA DANAŠNJI DAN: Prije 16 godina Messi je zabio prvi gol za Barcelonu, jednim potezom definisao svoju budućnost!

01. 05. 2021 - 09:45
0
Shares

Barcelona je 1. maja 2005. godine na svom terenu igrala protiv Albacetea utakmicu 34. kola španske La Lige Katalonski klub je te sezone nakon šest godina ponovo uspio da osvoji La Ligu, a glavna zvijezda bio je Ronaldinho.

Ronaldinho je tada bio na vrhuncu svoje karijere i bilo je nevjerovatno kakve partije je pružao u dresu Barcelone. Međutim, mnogi tada nisu ni slutili da će meč protiv Albacetea biti početak nove nevjerovatne ere u fudbalu koja i danas još uvijek traje.

Messi je za prvi tim Barcelone u La Ligi debitovao ranije te sezone protiv Espanyola i Frank Rijkaard mu je pružio određenu minutažu u toj sezoni jer je shvatio o kakvom talentu se radi.

Barcelona je te sezone uspjela da dođe do titule prvaka Španije, a kraj sezone nije mogao biti bolji. Na utakmici protiv Albacetea Messi je u igru ušao u drugom poluvremenu kada je izašao Samuel Eto'o, te je u sudijskoj nadoknadi zabio svoj prvi gol u dresu Barcelone.

Međutim, ovaj pogodak budi posebnu nostalgiju kod navijača Barcelone. Za Ronaldinha mnogi kažu da je bio "mentor" Messija dok su igrali zajedno, a upravo mu je brazilski čarobnjak asistirao za prvi gol i vidjelo se koliko je to obojici značilo.

Messi se tog dana tek predstavio fudbalskom svijetu, ali je svojim golom odmah pokazao o kakvom genijalcu se radi.

Iako je imao svega 17 godina način na koji je postigao ovaj pogodak pokazao je da je ovaj mladić zaista nešto posebno. Iako su svi znali da se radi o velikom potencijalu niko sigurno nije ni slutio šta će Messi uspjeti da uradi u svijetu fudbala.

Argentinac je u dosadašnjoj karijeri u dresu Barcelone ukupno odigrao 774 utakmice i zabio je nestvarnih 668 golova i uspio je da doda još 292 asistencije što je zaista nestvarno.

U dresu Barcelone osvojio je čak 35 trofeja u prethodnih 16 godina čime je postao apsolutni rekorder u katalonskom klubu.

Sport.ba/SportSport.ba

Učitaj još novosti