30. 03. 2021 - 14:32
Džeko prije deset godina zabio jedan od najljepših golova u...
907
Shares
Džeko prije deset godina zabio jedan od najljepših golova u karijeri i to baš Francuskoj

Džeko prije deset godina zabio jedan od najljepših golova u karijeri i to baš Francuskoj

30. 03. 2021 - 14:32
0
Shares

Reprezentacija Bosne i Hercegovine je protiv Francuske odigrala nekoliko zanimljivih utakmica, ali sigurno je da svi pamte meč u Parizu koji se igrao 2011. godine.

Tada su Zmajevi igrali protiv Trikolora u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i trebala nam je pobjeda u Parizu kako bismo se direktno plasirali na EP.

screenshot-34

Bh. reprezentacija je briljirala u prvom poluvremenu i mnogi kažu da je to najbolje poluvrijeme u historiji našeg tima. U samom finišu prvog dijela uspjeli smo da dođemo do gola, a u centru pažnje bio je Edin Džeko.

Dijamant je u 40. minuti postigao fantastičan pogodak s vrha kaznenog prostora i Lloris uopšte nije imao šansi da odbrani njegov udarac. Ovaj rezultat nas je vodio dalje, ali Francuzi su uz dosta sreće iz penala došli do 1:1 i osigurali prvo mjesto u grupi.

Skoro deset godina kasnije ponovo igramo sa Francuskom, a mnogi su se pred meč na Grbavici prisjetili nestvarnog gola Džeke iz Pariza koji je jedan od najljepših u njegovoj karijeri.

Iako su Francuzi veliki favoriti sutra pokazali smo da ih možemo iznenaditi i nadamo se da će Lloris i sutra vaditi loptu iz mreže.

Sport.ba/Sportsport

Učitaj još novosti