08. 02. 2021 - 09:27
GLEDAO JE DŽEKU I SAKUPLJAO LOPTE, A DANAS JE GLAVNI U VELIKOM...
907
Shares
GLEDAO JE DŽEKU I SAKUPLJAO LOPTE, A DANAS JE GLAVNI U VELIKOM KLUBU- NE DAJU GA ZA SVE PARE SVIJETA: Predviđaju mu blistavu karijeru

GLEDAO JE DŽEKU I SAKUPLJAO LOPTE, A DANAS JE GLAVNI U VELIKOM KLUBU- NE DAJU GA ZA SVE PARE SVIJETA: Predviđaju mu blistavu karijeru

08. 02. 2021 - 09:27
0
Shares

Svi dječaci dok skupljaju lopte na utakmicama sanjaju da  jednog dana postavu veliki igrači i glavne zvijezde svog tima. 

Taj san je ispunio Phil Foden koji je eksplodirao ove godine, posebno impresivnu partiju je odigrao u delomoliranju Liverpoola 1:4.

screenshot-19

Talentovani 20-godišnjak je dijete Građana i cijeli život je u tom klubu. Kao dječak je bio zadužen i za skupljanje lopti na Etihadu.

Prije šest i više godina gledao je Edina Džeku, Carlosa Teveza, Sergija Aguera Vincenta Kompaynija i druge zvijezde koji su tada Manchester City dizale ka vrhu engleskog fudbala.

Džeko i društvo su tih godina donosili trofeje, a Foden im je pomagao tako što im je dobacivao lopte tokom domaćih utakmica.

Danas je Foden njihov nasljednik, iako je tek ušao u treću životnu deceniju već sada je jedan od najboljih igrača mašinerije Pepa Guardiole.

"On je jedini igrač koji ne može biti prodat ni pod koju cijenu, čak ni za 500 miliona. Phil je City" rekao je Guradiola prije nekoliko mjeseci o mladom Englezu.

Foden je protiv Redsa na Anfieldu zabio sjajan četvrti gol za Građane, to mu je bio već deseti gol u sezoni računajući sva takmičenja. Dojam je da njegovo vrijeme tek dolazi.

Sport.ba/SportSport

Učitaj još novosti