26. 01. 2021 - 15:17
Hamilton u pregovorima sa Mercedesom
907
Shares
Hamilton u pregovorima sa Mercedesom

Hamilton u pregovorima sa Mercedesom

26. 01. 2021 - 15:17
0
Shares

Direktor Mercedesa Toto Volf rekao je da i dalje pregovara o novom ugovoru sa sedmostrukim svetskim šampionom Formule 1 Luisom Hamiltonom i da veruje da će dogovor biti postignut pre početka predsezonskih testiranja u martu.

Hamiltonov dvogodišnji ugovor istekao je krajem decembra i za sada je bez angažmana, dva meseca pre početka nove sezone.
Kako je danas preneo Skaj, Volf je rekao da su pregovori u toku.

158406502020111513230410-680x420

"Naravno ne olakšavamo advokatima kada se obojica prepiremo putem Zuma i šaljemo im 'krive lopte'. On je sada u Americi, a ja sam ovde. U nekom trenutku ćemo postići dogovor", rekao je Volf austrijskoj televiziji ORF tokom vikenda u Kicbilu.

Pretpostavlja se da je koristeći izraz 'krive lopte', Volf mislio na nove stavke koje proizilaze iz pregovora, pre nego na neočekivane prepreke.

Hamilton i Mercedes su imali mnogo uspeha otkako je Britanac došao u ekipu 2013. godine. Obe strane su u više navrata navele da su opuštene u vezi sa pregovorima i da veruju da će novi ugovor biti potpisan.

Vozač Vilijamsa Džordž Rasel zamenio je Hamiltona u trci za Veliku nagradu Sakira u završnici prošle sezone, pošto je sedmostruki svetski šampion imao korona virus. Rasel se dobro pokazao, pa mnogi spekulišu da bi Mercedes mogao njega da angažuje ako ne bude postignut dogovor sa Hamiltonom.

Volf je rekao da dobar nastup mladog Rasela neće koristiti u pregovorima sa Hamiltonom.

"Imamo zaista čvrst odnos. Zajedno smo proslavili velike uspehe i to želimo da nastavimo. Ali, ponekad morate detaljno da razgovarate o stvarima, a to oduzima vreme, za to je potrebno vreme", naveo je on.

Volf je rekao da je početkom meseca imao korona virus, ali da je sve dobro prošlo bez simptoma i da se oporavio.

"Planirali smo da budemo u Kicbilu nekoliko dana i niotkuda sam dobio pozitivan test na korona virus. Ali, sve je dobro... moglo je da bude loše, ali sada smo izašli iz karantina", naveo je on.

Hamilton je prošle sezone osvojio sedmu titulu šampiona Formule 1 i izjednačio se sa Mihaelom Šumaherom, a postao je i rekorder sa najviše pobeda - 95, četiri više od legendarnog Nemca.

Mercedes je osvojio sedmu uzastopnu titulu u šampionatu konstruktora.

Predsezonska testiranja obaviće se od 12. do 14. marta u Bahreinu, gde će se voziti prva trka u šampionatu 28. marta.

Učitaj još novosti