11. 01. 2021 - 10:37
"I KADA HVALE, HRVATI NAS ZOVU RASPADNUTA SRBIJA" Zbog podviga...
907
Shares

"I KADA HVALE, HRVATI NAS ZOVU RASPADNUTA SRBIJA" Zbog podviga Španca o rukometnoj reprezentaciji Srbije pišu svi

11. 01. 2021 - 10:37
0
Shares
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Sjajne igre rukometne reprezentacije Srbije posljednjih nedelja ispraćene su i u komšiluku, kako i ne kada je reprezentacija iz dva meča sa olimpijskim viceprvakom izašla neporažena.

"Orlovi" su najprije porazili Francusku, onda i igrali nerješeno, a prema mišljenju mnogih to je "posljedica" dolaska Tonija Đerone u spski nacionalni tim.

screenshot-36

Španski trener je već napravio dobre stvari kao selektor Srbije, a u Hrvatskoj, odnosno na poznatom sajtu Index.hr, su ga proglasili "čovjekom koji je od raspadnute Srbije stvorio ekipu koja je nadigrala Francusku".

Srbija nije mogla bolje da krene kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, favorizovani "trikolori" u dve utakmice nisu uspeli da pobede, a sada sledi megdan sa Grčkom.

Hrvati su svojoj javnosti Srbiju predstavili kao reprezentaciju koja je dugo lutala u evropskom rukometu i na kontinentalnim takmičenjima bila zakucana na plasmanu od 20. do 24. miesta. Iako je reprezentacija uvijek imala dobre igrače, falilo je timskog duha, a promjene su došle i dovođenjem Đerone na kormilo.

- Dolazak na klupu španskog trenera Tonija Đerone razbudio je srpski rukomet u samo dvije utakmice. Od bezvoljne i nezainteresovane ekipe, Đerona je u samo nekoliko dana stvorio borbenu ekipu koja ima cilj i koja gine za svaku loptu, piše pomenunti hrvatski portal.

Naglasili su još kako je Toni Đerona klasičan primjer španske trenerske škole i kako je deceniju i po proveo u Barseloni radeći kao trener mlađih kategorija, rezervnog tima, da bi četiri godine bio pomoćni Šesku Esparu u prvim timom sa kojim je osvojio Ligu šampiona.

- Đerona je odmah po preuzimanju Srbije odlučio da promijeni klimu u reprezentaciji. Vujin, Zelenović, Nenadić, braća Ilić, nominalno možda najzvučnija imena, iz privatnih i zdravstvenih razloga odbili su pozive. Đerona nije očajavao. U ekipu je vratio neke bivše reprezentativce, pozvao je nekoliko talentovanih klinaca poput 19-godišnjeg desnog beka Jovice Nikolića iz Vojvodine i što je najvažnije stvorio je hemiju u ekipi. Nešto što godinama fali srpskom reprezentativnom rukometu. Srbija je postala najveća rukometna priča u periodu uoči Svjetskog prvenstva koje počinje u sredu i na kojem Srbi neće učestvovati, piše u daljem tekstu.

Sport.ba/Blic

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Učitaj još novosti