03. 02. 2021 - 16:37
NESUĐENI DŽEKIN PARTNER U VRHU NAPADA "Nije me briga za BiH,...
907
Shares
NESUĐENI DŽEKIN PARTNER U VRHU NAPADA

HARIS SEFEROVIĆ

NESUĐENI DŽEKIN PARTNER U VRHU NAPADA "Nije me briga za BiH, nisam tamo nikada živio! Sa Srbima se dobro slažem..."

03. 02. 2021 - 16:37
0
Shares

Haris Seferović je nesuđeni reprezentativac BiH koji već nekoliko sezona s velikim uspjehom nosi dres portugalske Benfice.

28-godišnji napadač je rođen Surseeu (Švicarska), ali ima bosanske korijene pošto su njegovi roditelji iz Sanskog Mosta, a stigli su u Švicarsku krajem 80-ih godina.

seferovic

Napadač ne zna mnogo o ratu iz 90-ih. Otac mu je ispričao da je bilo sve teže živjeti pa su još prije izbijanja rata odlučili napustiti tadašnju državu. U BiH ni danas život nije jednostavan, nema mnogo posla…

Na pitanje iz jednog intervjua iz 2018. godine da li se uoči meča sa Srbijom na SP u Rusiji kod njega javlja animozitet prema protivniku, Seferović kategorično odgovara:

“Ne. Šta je bilo, bilo je. Nisam rođen u BiH i nikad nisam tamo živio. Imam saigrače iz Srbije u timu Benfice i s njima se dobro slažem. Mi smo kolege na terenu i van njega. Sada smo na Svjetskom prvenstvu. Oni žele bodove, mi želimo bodove još više. Srbija protiv Švicarske, to je normalna fudbalska utakmica.”

seferovic-758x423Novinare je zanimalo da li je bilo teže kada su ranije na Evropskom prvenstvu za protivnika imali Albaniju.

“To je bila baš teška utakmica, naročito za Granita Xhaku, koji je morao igrati protiv svog brata. Meni je svejedno, protivnik može biti i Crna Gora ili Kosovo. Igram fudbal, želim postići golove, pobijediti. Uopće me ne zanimaju politički aspekti koji su nametnuti izvana”, rekao je centarfor švicarske reprezentacije za Aargauer Zeitung.

Učitaj još novosti