06. 10. 2020 - 21:07
KULTNA 'SEDMICA' U UNITEDU JE PROKLET DRES: Veliko pojačanje...
907
Shares
KULTNA 'SEDMICA' U UNITEDU JE PROKLET DRES: Veliko pojačanje je izabralo baš nju, navijači s pravom u VELIKOM STRAHU

EDINSON CAVANI

KULTNA 'SEDMICA' U UNITEDU JE PROKLET DRES: Veliko pojačanje je izabralo baš nju, navijači s pravom u VELIKOM STRAHU

06. 10. 2020 - 21:07
0
Shares
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Nositi dres s brojem sedam trebala bi biti posebna čast, posebice ako igrate za Manchester United.

Crveni vragovi uvijek su se dičili svojim zvijezdama u dresu s brojem sedam, a ne treba naglašavati da su te majice bile nadaleko najprodavanije. Primjećujete da govorimo u prošlosti, a govorimo zato što je Manchesterova ‘sedmica’ danas prokleti dres.

Već 11 godina, dobro ste pročitali, 11 godina, degenerira se Manchesterova ‘sedmica’. Posljednji koji je taj broj učinio posebnim bio je Cristiano Ronaldo, a on je napustio Old Trafford još 2009. godine. U pred-ronaldovskoj eri taj su broj nosili David Beckham, Eric Cantona, Bryan Robson i George Best. Popularni Becks zabio je 85 golova za United, Cantona 77, Best 32 pogotky, Robson 29, a Ronaldo čak 118.

beckham

U post-ronaldovskoj eri sedmicu su nosila brojna zvučna i skupa imena. Nosio ju je Michael Owen, Antonio Valencia, Angel Di Maria, Memphis Depay te Alexis Sanchez. Znate li koliko su golova svi oni zabili kombinirano? Vjerovali ili ne, samo 15. Owen je najbolja najgora sedmica s pet golova, slijedi Depay s četiri, Sanchez s tri, Di Maria s dva i Valencia s jednim.

alexis

Ono što još više užasava jest činjenica da donedavna Manchesrova ‘sedmica’ Alexis Sanchez zarađivao je vrtoglavih 27 miliona eura po sezoni, a realna vrijednost na tržištu mu je znatno pala.

Edinson Cavani napravio je hrabar potez po dolasku na "Teatar snova". On je uzeo broj 7, poslije čega je proradilo sujeverje kod navijača Đavola zbog čak pet prethodnika u klubu. Na Urugvajcu je da promijeni tradiciju... Ili možda ne?!

(Sport.ba)

 

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Učitaj još novosti