29. 09. 2020 - 07:32
Danas velike zvijezde i zakleti rivali, a nekad su igrali...
907
Shares
Danas velike zvijezde i zakleti rivali, a nekad su igrali zajedno! Sigurno ste zaboravili da su ovi igrači dijelili svlačionicu (FOTO)

BROJNI POSTALI VRHUNSKI IGRAČI

Danas velike zvijezde i zakleti rivali, a nekad su igrali zajedno! Sigurno ste zaboravili da su ovi igrači dijelili svlačionicu (FOTO)

29. 09. 2020 - 07:32
0
Shares

Možete li zamisliti vezni red u kojem zajedno igraju Mesut Ozil i Ivan Rakitić, dvojica top svjetskih veznjaka? Napad u kojem zajedno igraju Jamie Vardy i Harry Kane? Vjerojatno možete, ali ta su dva para u prošlosti igrala zajedno, a u nastavku teksta donosimo još velikih zvijezda koje su u prošlosti igrale zajedno, a kasnije se svaki svojim putem uspeli do vrha pa čak i postali mrski rivali.

U sezoni 2007./2008. njemački velikan Schalke nije znao kakav vezni red ima. Mesut Ozil bio je njihovo dijete, rođen u Gelsenkirchenu, u Schalkeu je napravio svoje prve nogometne korake, a u sezoni 2007./2008. dijelio je svlačionicu s Ivanom Rakitićem. Oba su kasnije postali sama nogometna krema. Ozil je tada imao 19 godina, bio je vrlo perspektivan veznjak i igrao za njemačku U-21 reprezentaciju, no Schalke ga je nakon godinu dana igranja s Rakitićem prodao u Werder za cijenu od pet milijuna eura. Ostalo je povijesti, kupio ga je Real, Ozil se razvio u vrhunskog playmakera i danas igra u Arsenalu dok je njegov tadašnji saigrač napravio još veću karijeru. Tada 19-godišnji Ivan Rakitić tek je stigao u Schalke iz Basela i tamo se zadržao četiri sezone prije nego je otišao u Sevillu. Njega je Schalke pustio za 2,5 miliona eura, a donedavno je bio neizostavna karika igre moćne Barcelone (ovog ljeta vratio se opet u Andaluziju). Samo 7,5 miliona eura zaradio je Schalke na osovini Ozil-Rakitić? Svaka čast, Mamić bi barem deset puta više.

rakitic-ozilDa neki klub u engleskoj ligi danas ima napad Harry Kane – Jamie Vardy bi li itko mogao reći da ima bolji? Leicester je to imao 2013. godine. Vardy je tek bio stigao u klub iz nižih liga i još nije bio ni blizu razine na kojoj je trenutno, dok je tada 20-godišnji Kane bio na posudbi iz matičnog Tottenhama i uglavnom u Championshipu grijao klupu.

Rijetko su igrali zajedno i tada se za obojicu još nije moglo znati da će biti takve 'ubojice', a danas su obojica u top pet strijelaca Premier lige. Ipak, možda će igrati zajedno na Euru za englesku reprezentaciju kao i u nekim ranijim slučajevima, no klub je klub.

kane-vardyDani Alves i Sergio Ramos godinama su se tukli u El Clasicu i bili ljuti rivali koji se nimalo nisu štedjeli, ali znate li da su prije 14 godina dijelili svlačionicu u Sevilli? Igrali su zajedno u posljednjoj liniji u sezoni 2004./2005. prije nego je Sergio otišao u Real Madrid s kojim je ostvario povijesne uspjehe i promovirao se u jednog od najboljih stopera na svijetu. On je dijete Seville, a Alves je tamo stigao 2002. godine i bio mu je to prvi europski klub u tada mladoj karijeri. Tamo je proveo šest sezona prije odlaska u Barcelonu i ostvarivanja fantastične karijere u kojoj također nije nedostajalo trofeja i velikih uspjeha.

dani-alves-ramosZamislite momčad sjajnih fantazista koji u malom prostoru mogu okrenuti tri igrača, sjuriti se prema golu i efektno pogoditi drugi kut odmjerenim 'felšom', u njoj jednostavno moraju biti Dimitri Payet i Eden Hazard. Malo je poznato da su nekad igrali zajedno. Hazard je izgradio ime i jedan je od top svjetskih igrača, a Payet je u West Hamu pokazao genijalnost prije nego se poželio vratiti kući. Tu osovinu Hazard - Payet u svojim je redovima imao Lille u sezoni 2011./2012., a njih su dvojica vodili momčad prema trećem mjestu u francuskom prvenstvu. Oba su se kasnije razvili u napadačke veznjake svjetske klase, tada su još bili potencijali. Chelsea je na kraju te sezone iskeširao 35 miliona eura za Hazarda, Payet je ostao u domovini.

5a972480-c2e8-42c7-888b-44a40a0a0a6a-hazard-previeworgJoš jedna situacija u kojoj se bivši suigrači gledaju preko nišana u El Clasicu, a nekad su zajedno slavili uspjehe. Radi se o nešto mlađoj generaciji, naime, Jordi Alba, bek Barcelone i Španije dijelio je svlačionicu s Iscom, trenutnom zvijezdom Reala i to u Valenciji u sezoni 2010./2011. Oba su tada bili mladi potencijali, obojica su zapravo prve prave seniorske korake napravili u Valenciji. Iako se već tada znalo da ih čeka blistava budućnost, Valencija je kombinirano na njima zaradila 44 miliona eura što i nije puno u odnosu na ono što se danas plaća za nogometaše takvog kalibra. Saigrači su u reprezentaciji, ali ovdje se bavimo klubovima.

iscoalba

Nakon rivalstva u El Clasicu prelazimo na rivalstva u Manchesteru gdje obitavaju dva velikana, City i United. Juan Mata i David Silva donedanvo su bili na suprotnim stranama u Manchesteru (Silva ovog ljeta potpisao za Real Sociedad), oba su bili vrlo važni dijelovi svojih momčadi i jedni od najboljih veznjaka svijeta, a ovo još jednom potvrđuje priču kakve je igrače u svom pogonu imala Valencia. Njih su dvojica zajedno za Šišmiše igrali tri sezone, od 2007. do 2010. godine prije nego je Mata otišao u Chelsea, a Silva u City. Njih je Valencia ipak puno bolje unovčila.

6

Kad smo kod Manchestera evo još jednog tamošnjeg primjera. Sergio Aguero napadač je Manchester City već sedam godina, jedan je od najboljih na svijetu, a u velikom gradskom derbiju nišani mrežu svog bivšeg suigrača iz Atletico Madrida, Davida De Gee. Njih su dvojica dvije sezone, od 2009. do 2011. branili boje Atletica, De Gea je dijete kluba, dok je Aguero tamo stigao s 18 godina. Putevi su im se razišli 2011. godine kada je svatko otišao u svoj dio Manchestera, a klub je na njima ukupno zaradio oko 65 miliona eura. Pa Guardiola danas toliko plaća bekove, a De Gea i Aguero su svjetske klase. 

de-geaZa kraj smo ostavili relacije legende - treneri i to u ikonskom stilu. Donedavni trener Tottenhama, Mauricio Pochettino radio je fantastičan posao i jedan je od najboljih svjetskih stručnjaka, a u igračkim danima imao je od koga učiti. Dvije sezone između 2001. i 2003. godine proveo je u PSG-u gdje je svlačionicu dijelio s legendarnim Ronaldinhom s kojim je tada postao dobar prijatelj i van terena. Ronaldinho je nakon toga otišao u Barcu i ispisao povijest, dok se Pochettino vratio u voljeni Espanyol i tamo završio karijeru. Iz tog razdoblja je i ova fotografija kada su se gledali preko nišana u velikom derbiju Espanyol - Barcelona. 

5a972512-eaac-490d-a6bd-44be0a0a0a6a-ronaldinho-previeworgZa kraj dva engleska Davida. Moyes je trenutno trener West Hama, gurali su ga kao nasljednika Alexa Fergusona i definitivno je jedan od boljih engleskih stručnjaka, a pri kraju svoje igračke karijere svlačionicu je dijelio s ikonom engleskog i svjetskog nogometa, Davidom Beckhamom. Moyes je završavao karijeru u Prestonu gdje je kasnije postao menadžer, a upravo je tamo mladi 19-godišnji Beckham poslan na posudbu iz Manchester Uniteda davne 1994. godine. Nije Beckham imao nešto posebno za naučiti od 12 godina starijeg Moyesa koji kao igrač nije bio ni blizu njegove razine, ali zanimljiva je činjenica da su nekoć davno u malom Prestonu igrali zajedno.

nintchdbpict000001020273

Učitaj još novosti