28. 09. 2020 - 08:26
Bivšeg igrača Uniteda uništili depresija i alkohol: Dotakao...
907
Shares
Bivšeg igrača Uniteda uništili depresija i alkohol: Dotakao dno, ovako danas izgleda

ROY CARROLL

Bivšeg igrača Uniteda uništili depresija i alkohol: Dotakao dno, ovako danas izgleda

28. 09. 2020 - 08:26
0
Shares

Nekadašnji golman Manchester Uniteda, Roy Carroll, prošao je kroz pakao alkoholizma.

Carroll je za Đavole branio od 2001. do 2005. godine na 72 utakmice, sada ima 42 godine i uspio je da prebrodi depresiju i alkoholizam.

U karijeri je još branio za ozbiljne klubove poput West Hama, Glasgow Rangersa i Olympiacosa, a karijeru je završio prošle godine u poluprofesionalnom Linfieldu u Sjevernoj Irskoj.

Za Sjevernu Irsku je branio 45 puta, a u jednom podkastu, govorio je o problemima koji su ga mučili.

– Dajte da pokušam da objasnim… Bio sam u depresiji, radio sam iste stvari svakog dana i našao sam se u maloj rupi, koja je postajala sve veća i veća. Bio sam povrijeđen i nisam ni išao na trening, pa su mi rekli da uzmem dva mjeseca slobodno. I tako sam ušao u rutinu, ustajao sam u 10 sati, odmah sam počinjao da pijem i pio sam cijeli dan.

0-ormesher-man-utd-12

Sve to se odrazilo na porodicu.

– Supruga i djeca su dolazili i bio sam toliko depresivan da nisam mogao da uradim bilo šta. Bio je to grozan osjećaj. Da bih vam sve objasnio vratit ću se malo unazad, u period kada sam imao veliki broj prijatelja i to mi je bio problem. To je bilo kada sam bio u West Hamu (2005-2007). A, shvatio sam ko su mi bili prijatelji kada sam dotakao dno – rekao je Carroll.

– Moja supruga je znala da sam u lošem stanju i zato sam otišao na liječenje. U suštini, tamo su me poslali supruga i agent. Ja nisam ni bio svjestan koliko sam loše u tom trenutku. Nisam htio da se liječim i suprotstavljao sam im se. Na kraju sam otišao samo zbog njih, ali sam u sebi govorio da se neću odreći pića.

Sve to privuklo je veliku medijsku pažnju.

2017-12-04-spo-36747405-i1

– U klinici sam se zadržao šest dana, poslije toga nisam pio nedjelju, a za to vrijeme su novinari i svi stajali ispred moje kuće. Poslije nedjelju dana su prestali da dolaze, a ja sam nastavio da pijem. I tako sam se jednog dana probudio razveden i morao sam da se iselim iz porodičnog doma. Pogledao sam sebe jednog dana u ogledalo i pitao sam se ‘Ko sam ja?’ Nisam ni prepoznao sebe u ogledalu. Presvukao sam se i otišao kod supruge, da je molim da me primi nazad.

Ona nije pristala, ali od tada Carroll ne pije, a to se dogodilo prije devet godina i 11 mjeseci – taj datum i Carroll dobro pamti.

carroll

S druge strane, navijači ga pamte po tome što je primio gol s pola terena protiv Tottenhama, kada mu je lopta ispala iz ruku i prešla crtu, a zanimljivo je da pogodak ipak nije priznat. Taj trenutak možete pogledati OVDJE.

Učitaj još novosti