28. 09. 2020 - 08:26
Bivšeg igrača Uniteda uništili depresija i alkohol: Dotakao...
907
Shares
Bivšeg igrača Uniteda uništili depresija i alkohol: Dotakao dno, ovako danas izgleda

ROY CARROLL

Bivšeg igrača Uniteda uništili depresija i alkohol: Dotakao dno, ovako danas izgleda

28. 09. 2020 - 08:26
0
Shares
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Nekadašnji golman Manchester Uniteda, Roy Carroll, prošao je kroz pakao alkoholizma.

Carroll je za Đavole branio od 2001. do 2005. godine na 72 utakmice, sada ima 42 godine i uspio je da prebrodi depresiju i alkoholizam.

U karijeri je još branio za ozbiljne klubove poput West Hama, Glasgow Rangersa i Olympiacosa, a karijeru je završio prošle godine u poluprofesionalnom Linfieldu u Sjevernoj Irskoj.

Za Sjevernu Irsku je branio 45 puta, a u jednom podkastu, govorio je o problemima koji su ga mučili.

– Dajte da pokušam da objasnim… Bio sam u depresiji, radio sam iste stvari svakog dana i našao sam se u maloj rupi, koja je postajala sve veća i veća. Bio sam povrijeđen i nisam ni išao na trening, pa su mi rekli da uzmem dva mjeseca slobodno. I tako sam ušao u rutinu, ustajao sam u 10 sati, odmah sam počinjao da pijem i pio sam cijeli dan.

0-ormesher-man-utd-12

Sve to se odrazilo na porodicu.

– Supruga i djeca su dolazili i bio sam toliko depresivan da nisam mogao da uradim bilo šta. Bio je to grozan osjećaj. Da bih vam sve objasnio vratit ću se malo unazad, u period kada sam imao veliki broj prijatelja i to mi je bio problem. To je bilo kada sam bio u West Hamu (2005-2007). A, shvatio sam ko su mi bili prijatelji kada sam dotakao dno – rekao je Carroll.

– Moja supruga je znala da sam u lošem stanju i zato sam otišao na liječenje. U suštini, tamo su me poslali supruga i agent. Ja nisam ni bio svjestan koliko sam loše u tom trenutku. Nisam htio da se liječim i suprotstavljao sam im se. Na kraju sam otišao samo zbog njih, ali sam u sebi govorio da se neću odreći pića.

Sve to privuklo je veliku medijsku pažnju.

2017-12-04-spo-36747405-i1

– U klinici sam se zadržao šest dana, poslije toga nisam pio nedjelju, a za to vrijeme su novinari i svi stajali ispred moje kuće. Poslije nedjelju dana su prestali da dolaze, a ja sam nastavio da pijem. I tako sam se jednog dana probudio razveden i morao sam da se iselim iz porodičnog doma. Pogledao sam sebe jednog dana u ogledalo i pitao sam se ‘Ko sam ja?’ Nisam ni prepoznao sebe u ogledalu. Presvukao sam se i otišao kod supruge, da je molim da me primi nazad.

Ona nije pristala, ali od tada Carroll ne pije, a to se dogodilo prije devet godina i 11 mjeseci – taj datum i Carroll dobro pamti.

carroll

S druge strane, navijači ga pamte po tome što je primio gol s pola terena protiv Tottenhama, kada mu je lopta ispala iz ruku i prešla crtu, a zanimljivo je da pogodak ipak nije priznat. Taj trenutak možete pogledati OVDJE.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Učitaj još novosti