24. 08. 2020 - 20:25
BARCA S MARSA! Koeman pravi najjaču Barcu u historiji: Stižu...
907
Shares
BARCA S MARSA! Koeman pravi najjaču Barcu u historiji: Stižu tri megazvijezde, Nizozemac želi samo njih!

LAUTARO, GAYA I GARCIA NA LISTI ŽELJA

BARCA S MARSA! Koeman pravi najjaču Barcu u historiji: Stižu tri megazvijezde, Nizozemac želi samo njih!

Sport.ba
24. 08. 2020 - 20:25
0
Shares

Barcelona je sezonu okončala sramotnim porazom od Bayerna i tako zaključila izuzetno neuspješnu godinu, bez ijednog trofeja. Posljednji put to im se desilo 2012., a sada su odlučniji no ikad da isprave sve već naredne sezone.

Ronald Koeman već je nagovijestio velike promjene unutar tima, a i sve su glasnije priče da nezadovoljni Leo Messi želi otići. 

TEKTONSKE PROMJENE U BARCI Koeman nije samo nazvao Suareza, već i ove dvije igračine: Prekrižio ih je, a prvom VELIKOM pojačanju već je poželio dobrodošlicu!

IPAK SE NEŠTO VELIKO KOTRLJA Velikan Messiju poželio dobrodošlicu, na pomolu je TRANSFER STOLJEĆA​

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

¡¡Nos vemos en Lisboa!! ????????????

A post shared by Leo Messi (@leomessi) on

Koeman je svjestan da ga čeka izuzetno težak posao. Nizozemac mora osvježiti itekako umrtvljeni tim, promijeniti krvnu sliku momčadi i vratiti je na pobjednički kolosijek. U atmosferi koja trenutno vlada na "Nou Campu" to neće biti nimalo lako, dosta je igrača na transfer listi poput Luisa Suareza i Ivana Rakitića i situacija je daleko od idealne.

Ipak, novi trener Barcelone odmah se prihvatio posla. Ostanak Messija je naravno prioritet, ali je Koeman i imenovao tri igrača koji bi trebali biti nova snaga slavnog kluba.

Katalonski "Sport" piše da Komena želi dovesti stopera, lijevog beka i napadača, a tri imena koje je odabrao su Lautaro Martinez, Eric Garcia i Jose Gaya.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Siamo in finale. ????‍♂️???? #ForzaInter ⚫️???? @inter @agus.gandolfo las amo ????

A post shared by Lautaro Javier Martinez (@lautaromartinez) on

Napadač Intera Lautaro Martinez već je mjesecima želja uprave kluba i nije tajna da je Barca za njega spremna ponuditi 65 miliona ugovora. Inter želi više, pa se pregovori i dalje vode.

NEKAD KOST I KOŽA, DANAS ZVIJER OD ČAK 150 KG: Ovako je prije izgledao čovjek koji sad jede svakih SAT VREMENA i ne može prestati!

Kriza uzrokovana koronavirusom jako je pogodila Barcelonu, budžet kluba je znatno oslabljen i čelni ljudi Blaugrane ne mogu se razbacivati novcem, tako da će pokušati za što manje novca dovesti igrače koji mogu biti pojačanja.

Jedan od takvih je i Eric Garcia, bivši član La Masije, koji je član Manchester Cityja. Garciji je ostala još jedna godina ugovora na "Etihadu" i najavio je da ga nema namjeru produživati.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Great performance today????????????

A post shared by Eric Garcia Martret (@ericgm3) on

Lijevi bek Valencije Jose Gaya treća je velika želja Ronalda Koemana. "Sport" piše da Blaugrana i Šišmiši vode pregovore i da je glavni problem iznos od čak 50 miliona eura koji tim s "Mestalle" traži za svog beka. Ipak, pomenuti list dodaje kako je za očekivati da će doći do kompromisa i da će Gaya postati novi član Barcelone.

To bi ujedno značilo vjerovatno da Jordi Alba napušta "Nou Camp", a osim njega navodno su prekriženi Suarez, Rakitić i Umtiti.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti