24. 08. 2020 - 17:34
TEKTONSKE PROMJENE U BARCI Koeman nije samo nazvao Suareza,...
907
Shares
TEKTONSKE PROMJENE U BARCI Koeman nije samo nazvao Suareza, već i ove dvije igračine: Prekrižio ih je, a prvom VELIKOM pojačanju već je poželio dobrodošlicu!

COUTINHO SE VRAĆA

TEKTONSKE PROMJENE U BARCI Koeman nije samo nazvao Suareza, već i ove dvije igračine: Prekrižio ih je, a prvom VELIKOM pojačanju već je poželio dobrodošlicu!

Sport.ba
24. 08. 2020 - 17:34
0
Shares

Neslužbeno Barcino glasilo, "Mundo Deportivo", objavio je danas da Ronald Koeman samo nekoliko dana nakon što je preuzeo klub radi na potpunoj rekonstrukciji ekipe.

To su potkrijepili činjenicom da Nizozemac želi pomladiti Barcelonu te u svlačionici ne želi imati puno starijih igrača, a prvi kojeg je otpisao je Luis Suarez. Koeman ga je nazvao i rekao mu da na njega više ne računa te će Urugvajac morati pronaći novi klub.

Nakon njega nazvao je Rakitića i Umtitija te im rekao istu stvar, a sve u dogovoru s klubom koji je Koemanu navodno dao puno veće ovlasti nego što su imali njegovi prethodnici. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

???? Home. ????❤️ #KoemanCuler

A post shared by FC Barcelona (@fcbarcelona) on

Tako će Barcelona ostati bez napadača koji je stigao u ljeto 2014. godine iz Liverpoola. Taj transfer je do sad, sa svim bonusima, Barcelonu stajao nešto više od 80 miliona eura, ali je Suarez bio jedna od ključnih Barcinih investicija.

Sjajni Urugvajac je u šest godina na Nou Campu osvojio četiri naslova prvaka, četiri Kupa kralja, Ligu prvaka, europski superkup i Svjetsko klupsko prvenstvo. Za Barcu je odigrao 283 utakmice te zabio čak 198 golova uz 109 asistencija.

Ugovor s Barcelonom imao je do sljedećeg ljeta, a zarađivao je nešto manje od 20 miliona eura po sezoni. Kako piše pomenuti list, Barcelona će već ove sedmice raskinuti ugovor s njim te mu po dogovoru isplatiti određeni dio preostalog iznosa iz ugovora, nakon čega će Urugvajac postati slobodan igrač.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vamosssssssssssssss grande equipo???????????????? ???????? #soñarjuntos #siemprepositivo

A post shared by Luis Suarez (@luissuarez9) on

Najzainteresiraniji za njega je Ajax za koji je Suarez od 2007. do 2011. zabio 111 golova i kojem već dugo nedostaje pravi, klasični centarfor. Za Urugvajca su interes pokazali i neki engleski klubovi, a vrlo je zainteresovan i Milan.

Još uvijek sa sigurnošću se ne može tvrditi gdje će sjajni golgeter nastaviti karijeru, a gotovo sigurno je da će to biti van "Nou Campa"...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

ACCELERATE Y ADRENALINA. El Corazón de @laliga ya está aquí de nuevo. @pumafootball

A post shared by Luis Suarez (@luissuarez9) on

Također, španski mediji tvrde da je Koeman nazvao i Coutinha, koji je sinoć s Bayernom pokorio Evropu. Nizozemac mu je navodno rekao da je dobrodošao na "Nou Camp" te da će imati značajnu ulogu sljedeće sezone.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti