24. 08. 2020 - 18:53
IPAK SE NEŠTO VELIKO KOTRLJA Velikan Messiju poželio...
907
Shares
IPAK SE NEŠTO VELIKO KOTRLJA Velikan Messiju poželio dobrodošlicu, na pomolu je TRANSFER STOLJEĆA

MOGAO BI U PARIZ

IPAK SE NEŠTO VELIKO KOTRLJA Velikan Messiju poželio dobrodošlicu, na pomolu je TRANSFER STOLJEĆA

24. 08. 2020 - 18:53
0
Shares

Ronald Koeman imat će izuzetno težak zadatak na klupi Barcelone. Nekadašnji vrsni igrač Katalonaca i nizozemske selekcije morat će podići ekipu nakon poprilično razočaravajuće sezone.

Naime, Barcelona je ostala neočekivano bez ijednog trofeja, to im se desilo prvi put još od 2012., a dosta je i problema unutar same ekipe. Nizozemac je već odbavio najvažniji sastanak u novoj ulozi, sastao se s kapitenom i najboljim igračem Katalonaca u historiji.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

???? Home. ????❤️ #KoemanCuler

A post shared by FC Barcelona (@fcbarcelona) on

Navodno mu je Messi rekao da se ne vidi kao vođa nove Barcelone, kluba u kojem je već 20 godina. Već duže vrijeme je Argentinac poprilično razočaran vrlo lošim rezultatima, prije svega u Ligi prvaka, a dotuklo ga je nedavno ispadanje uz osam primljenih golova od Bayerna.

Madridska "Marca" piše da 33-godišnji Messi ima četiri opcije - ostanak u Barceloni i izbor između tri nova kluba. Argentinac bi mogao otići u milanski Inter, Manchester City ili u PSG. Messi se s Interom povezivao i prošlog ljeta, u Cityju bi opet sarađivao s Pepom Guardiolom, a sada se iznenada pojavio u igri i finalista Lige prvaka.

Naime, Messi bi eventualnim dolaskom na "Park prinčeva" dobio sjajnu priliku ponovo zaigrati s velikim prijateljem Neymarom.

Prema istom izvoru predsjednik Barcelone Josep Maria Bartomeu mogao bi Messija pustiti uz manju odštetu, nešto što je prije dvije godine Realov predsjednik Florentino Perez napravio sa Cristianom Ronaldom.

Ono što je sigurno je da Messi ima ugovor s Barcelonom još godinu dana, a odštetna klauzula iznosi čak 700 miliona eura. Bartomeu je ranije najavio da će Argentinac ostati i narednu sezonu na "Nou Campu", pa makar narednog ljeta otišao i besplatno.

Jučer je Tuchel rekao da bi bio presretan da Messi dođe na "Park prinčeva", ali je dodao da ipak vjeruje da će 33-godišnji Argentinac karijeru završiti u dresu Katalonaca.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

????

A post shared by FC Barcelona (@fcbarcelona) on

"Leo je dobrodošao! Postoji li klub koji ne bi doveo Messija da može? Ipak, odlučili smo ne pričati o transferima. Sljedećih nekoliko dana moramo sjesti i analizirati gdje smo pogriješili i što možemo popraviti. Što se tiče Messija mislim da će završiti karijeru u Barci. Messi je Barcelona i to je glavni razlog zašto mislim da neće otići iz Katalonije'', rekao je Tuchel.

Da li će se to zaista i desiti mogli bi saznati vrlo brzo...

(Sport.ba)

Učitaj još novosti