26. 07. 2020 - 20:33
UTAKMICA ZBOG KOJE JE CIJELA NACIJA PLAKALA: Gol koji je...
907
Shares
UTAKMICA ZBOG KOJE JE CIJELA NACIJA PLAKALA: Gol koji je Srbiju bacio u OČAJ! JOŠ NISU DOŠLI SEBI OD OVOG

MUNDIJAL 2010.

UTAKMICA ZBOG KOJE JE CIJELA NACIJA PLAKALA: Gol koji je Srbiju bacio u OČAJ! JOŠ NISU DOŠLI SEBI OD OVOG

26. 07. 2020 - 20:33
0
Shares

Jedan o najbolnijih poraza u istoriji srpske reprezentacije je svakako onaj od Australije na Mundijalu u Južnoj Africi 2010 godine.

Velika euforija je vladala oko "Orlova", posebno nakon trijumfa nad j(1:0) i tim Radomira Antića imao je "zicer" za plasman u osminu finala Svjetskog prvenstva.

Ipak, Australija im je "udarila šamar" pobjedom 2:1 golovima Tima Kejhila i Breta Holmana.

Upravo se Holman prisjetio tog meča, čiji je gol posebno bio upečatljiv s velike distance.

"Imao sam najbolje treninge u Južnoj Africi, osjećao sam se spremno i 'napumpano'. Dao sam gol Gani, nije bio baš lijep, ali u tom trenutku imao sam osjećaj da mi je sve na svijetu", rekao je Holmen.

On je objasnio svoj šut protiv Srbije.

"Devet od 10 puta ne bih šutirao, ali sve što se dešavalo tog mjeseca, put kakav je bio, dao mi je osjećaj da je sve moguće. Moj otac uvijek mi govori 'Pokušavaj'".

Australija je zajedno sa Srbijom ispala s turnira i to zbog lošije gol razlike u odnosu na Ganu, odnosno za tri pogotka.

"Sjećam se kada sam dao gol Srbiji da sam trčao ka klupi da slavim. Pomoćni trener je u tada 'poludio' i govorio nam da se vratimo na svoju polovinu. Potreban nam je još jedan gol", sjetio se Holman, prije nego što je Srbija u finišu smanjila preko Marka Pantelića.

Holman najviše žali za porazom od Njemačke 4:0.

"Pobijedili smo nevjerovatan tim Srbije samo 2:1. Možemo da pričamo i o dobroj strani sa Ganom, došli smo do remija s igračem manje kada je Kjuel isključen. Podbacili smo protiv Njemačke, to je bila katastrofa", zaključio je australijski fudbaler, prenosi Kurir.

Učitaj još novosti