11. 07. 2020 - 11:56
ODLAZAK LEGENDARNOG ENGLESKOG FUDBALERA: Otok u suzama, otišao...
907
Shares
ODLAZAK LEGENDARNOG ENGLESKOG FUDBALERA: Otok u suzama, otišao je jedan od najboljih

DŽON ČARLTON

ODLAZAK LEGENDARNOG ENGLESKOG FUDBALERA: Otok u suzama, otišao je jedan od najboljih

11. 07. 2020 - 11:56
0
Shares
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Slavni engleski fudbaler Džon "Džek" Čarlton preminuo je u petak u 85. godini života. 

Džon Čarlton zvani Džek umro je poslije kraće bolesti. 

Džek Čarlton je bio prvak svijeta s Engleskom u Engleskoj 1966. godine, a cijelu svoju karijeru proveo je u Lids Junajtedu.

2275091-profimedia0417193094-ff

FOTO: PROFIMEDIA

Džek Čarlton je rođen 8. maja 1935. godine u Ašingtonu, i u početku je bio u sjenci svog mlađeg brata Bobija, koji je igrao za Mančester Junajted, dok je on služio vojsku u Kraljevskoj konjici.

U petnestoj godini mu je ponuđena proba u Lids Junajtedu ali ih je odbio da bi se pridružio ocu u rudniku. Radio je kratko vrijeme, ali je dao otkaz kad je uvidio koliko je teško raditi duboko ispod zemlje. Konkurisao je kako bi se pridružio policiji i ponovo razmislio o ponudi Lidsa.

Njegova probna utakmica za Lids se poklopila s razgovorom za posao u policiji, i on se odlučio za fudbal, podsjeća Kurir. I nije pogriješio. Jedan je od rijetkih fudbalera koji je cijelu karijeru proveo u jednom klubu.

Igrao je 35 puta za reprezentaciju Engleske i postigao je 6 golova. Osvojio je Svetsko prvenstvo 1966. godine pobjedom nad Zapadnom Njemačkom od 4:2 u produžecima, na domaćem terenu. Igrao je i kada je Engleska reprezentacija 1968. godine osvojila treće mesto na Evropskom prvenstvu. U timu je bio zajedno sa svojim bratom Bobijem.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Učitaj još novosti