05. 07. 2020 - 21:06
OSVANUO PRVI KHABIBOV SNIMAK NAKON SMRTI OCA! MMA fajter jedva...
907
Shares
OSVANUO PRVI KHABIBOV SNIMAK NAKON SMRTI OCA! MMA fajter jedva stoji, izašao pred HILJADE okupljenih ljudi, nećete vjerovati ko mu je bio u društvu

OSVANUO PRVI KHABIBOV SNIMAK NAKON SMRTI OCA! MMA fajter jedva stoji, izašao pred HILJADE okupljenih ljudi, nećete vjerovati ko mu je bio u društvu

05. 07. 2020 - 21:06
0
Shares

Od posljedica virusa koji je doslovno paralizovao planetu nedavno je preminuo Abdulmanap Nurmagomedov, otac UFC šampiona Habiba.

Nedavno je na društvenim mrežama osvanuo jedan od rijetkih snimaka MMA prvaka nakon tužnih vijesti, Habib je obučen u crno bio u društvu čečenskog lidera Ramzana Kadirova koji ga je tješio.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Глава ЧР Рамзан Кадыров вчера ночью, в сопровождении своих ближайших соратников посетил Кироваул РД, что бы почтить память и выразить соболезнования родным и близким Абдулманапа Нурмагомедова. Кадыров отметил, всеобщее уважение, которое имел Абдулманап и его большие заслуги в развитии спорта. Он сказал, что с первых дней были на связи с родственниками и очень надеялись на его скорейшее выздоровление. Хабиб Нурмагомедов поблагодарил Кадырова, за визит и почтение к своему отцу. Также он выразил благодарность за помощь, которую Кадыров оказал в переводе его отца в Московскую клинику и дальнейшее лечении. «Предначертанное Всевышним не изменить, на все его воля! Хвала Аллаху» сказал Хабиб Нурмагомедов. Пусть Аллах простит все его грехи и обрадует раем! #абдулманапнурмагомедов #хабибнурмагомедов #кадыров #кироваул #похороны #соболезнование

A post shared by ????НОВОСТНОЙ ПОРТАЛ???? (@news095) on

Habib Nurmagomedov je i te kako bio vezan za oca koji ga je naučio najvrijednijim stvarima u životu, a pogotovo sportu.

Upravo je Abdulmanap Nurmagomedov zaslužan za vrtolgavi uspjeh svog nasljednika i to što u MMA karijeri još uvijek nije naišao na protivnika koji bi ga pobijedio.

Inače, Ali Abdelaziz, menadžer UFC prvaka lake kategorije, priznao je u martu kako ga je otac i trener čudesnog Dagestanca poprilično razbio u jednom meču.

khabib

Abdulmanap je glavni Khabibov trener i naučio ga je apsolutno sve što zna. Od njega je stvorio šampiona, a i on sam je zaista snažan i nevjerovatan.

Menadžer Abdelaziz je otkrio da ga je Abdulmanap doslovno razbio.

"Razbio me. Pitao me mislim li da li sam snažan i odgovorio sam 'da'. Zatim me je zgrabio tako jako da mi je umalo zdrobio prsa. Pobijedio me je, priznajem", rekao je Abdelaziz.

Borilački svijet oprašta se od Khabibovog oca, a svoju poruku sućuti poslao je i Conor McGregor. Khabib i McGregor imaju kratku i eksplozivnu povijest, niko neće zaboraviti njihovu tuču nakon najgledanijeg UFC meča u povijesti, no kad su ovakve stvari u pitanju, na rivalstvo se drugačije gleda.

“Gubitak oca, trenera i predanog ljubitelja sporta. Moja sućut i počivaj u miru, Abdulmanape Nurmagomedove”, napisao je Irac na Twitteru.

mcgregor1

Abdulmanap je bio Khabibov trener i od njega je napravio jednog od najboljih UFC-ovih boraca današnjice. Naučio je Khabiba hrvanje i postao jedan od najcjenjenijih borilačkih trenera na svijetu.

Khabibov otac nije mogao uživo svjedočiti borbama svog sina jer nije dobio vizu za SAD, no pratio ga je na drugim borbama, poput one s Poirierom. Također, bio je sa svojim sinom i na prijemu kod Vladimira Putina. Khabib i njegov otac bili su vrlo bliski i ovo će sigurno utjecati na njegovu karijeru.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti