29. 06. 2020 - 08:51
OKTOBERFEST JE "KRIV" ZA FUDBALSKU ISTORIJU! Za dolazak...
907
Shares
OKTOBERFEST JE

ULA U CENTRU PAŽNJE

OKTOBERFEST JE "KRIV" ZA FUDBALSKU ISTORIJU! Za dolazak Jirgena Klopa u Liverpul ključna je bila OVA KONOBARICA

29. 06. 2020 - 08:51
0
Shares

Jirgen Klop je postao heroj u Liverpulu, naravno - onom njegovom "crvenom" delu, jer je klubu s Enfilda donio prvu titulu poslije tri decenije. A da nije bilo jedne Ule, to čekanje bi se možda još produžilo.

Čuveni njemački strateg je prije dolaska u Premijer ligu maestralno vodio ekipu Borusije Dortmunda.

Željelo u ga zbog toga nekoliko velikana, a među njima i Liverpulov (uz gradskog takmaca, Everton) najveći rival - Mančester junajted.

2

FOTO: A. DIMITRIJEVIĆ / RAS SRBIJA

I, taman kada se činilo da će Klop preuzeti ekipu s Old Traforda, "nešto se desilo" i do tog transfera nije došlo.

Umjesto Nijemca, eru nakon Aleksa Fergusona nastavili su Dejvid Mojes, Luj van Gal, Žoze Murinjo i, konačno, Ole-Gunar Solskjer, a Klop... Klop je poslušao savjet jedne bivše konobarice.

Svoje supruge Ule.

Nju je, naime, upoznao 2005. za vrijeme Oktoberfesta, ljubav je buknula i postali su nerazdvojni od tada. A ona se "pobrinula" i da Jirgen Klop umjesto na mančesterski "teatar snova" - skrene na Enfild.

O tome svjedoči bivši igrač Liverpula, sada TV komentator, Fil Tompson:

"Svojevremeno sam pitao Klopa da li mu se to čini da su 'on i Liverpul stvoreni jedno za drugo'. On me samo pogledao i pitao 'A što?'. Onda mi je priznao da je mogao da preuzme Mančester junajted, ali da mu je supruga jednostavno rekla 'da to nije u redu'. Poslušao ju je, a kada je prihvatio ponudu Liverpula, Ula je rekla 'Super potez!'", otkrio je Tompson, piše Blic.

I, navijači Liverpula mogu da se slože sa time da je potez zaista super jer ne samo da im je Jirgen Klop podario toliko željenu titulu u Premijer ligi, već je prošle godine osvojio sa Crvenima i Ligu šampiona, ali i UEFA Superkup i FIFA klupsko prvenstvo svijeta.

Učitaj još novosti