28. 06. 2020 - 14:00
OVO MU NIKADA NISU OPROSTILI! Jedina MRLJA u karijeri VELIKOG...
907
Shares
OVO MU NIKADA NISU OPROSTILI! Jedina MRLJA u karijeri VELIKOG Ilije Petkovića!

OVO MU NIKADA NISU OPROSTILI! Jedina MRLJA u karijeri VELIKOG Ilije Petkovića!

28. 06. 2020 - 14:00
0
Shares

Nekadašnji selektor fudbalske reprezentacije Ilija Petković napustio nas je jučer u 75. godini nakon kratke i teške bolesti. 

On je prije samo nešto od nedjelju dana dao intervju za "Nedeljnik" u kome je pričao o pritisku javnosti pred Svetsko prvenstvo 2006. godine.

Naime, Petković je tada u reprezentaciju tada pozvao svog sina Dušana.

2260831-profimedia0018446753-ls

U tom intervjuu  Ilija izjavio je kako se kaje što nije poveo sina na Mundijal u Njemačkoj:

"Možda bi drugi trener probudio ekipu na neki drugi način. Neko će reći “vidi ga sad kako je mudar”, ali možda je trebalo povedem mlade Baneta Ivanovića i Aleksandra Kolarova, i da napravim novi miks igrača, bez uvrede prema onima koji su na kraju išli. Siniša Mihajlović je dao najbolju izjavu, za koju mu se divim: “Ja Mihajlović selektor nikad ne bih pozvao Mihajlovića igrača”. A u ono vrijeme da ste Mihajloviću rekli da mora u 10 sati na spavanje, ne smije da se pije vino... “Molim? Kome ti to?” Tu je trebalo da budem čvršći, da kažem nekima da ne mogu da idu na Svjetsko prvenstvo! Ne može, pa šta napravimo" - rekao je Petković u intervjuu za "Nedeljnik" i dodao:

"E sad, to pozivanje sina... Pogriješio sam što ga nisam poveo ili što se bar nisam s njim vratio. Pa kad već pucam, da puknem kako treba. Ovako sam puk’o ni tamo ni “vamo”..."

Uslijedio je slom fudbalske selekcije SCG na tom Mondijalu, izgubili su "plavi" od Argentine sa 6:0, a zabilježeni su i porazi od Holandije i Obale Slonovače.

Sport.ba/Kurir 

Učitaj još novosti