24. 06. 2020 - 13:48
MESSI SLAVI, DANAS JE JEDAN OD TRI NAJVAŽNIJA DATUMA U...
907
Shares
MESSI SLAVI, DANAS JE JEDAN OD TRI NAJVAŽNIJA DATUMA U NJEGOVOM ŽIVOTU: Sve je počelo PARAFOM NA SALVETI

MESSI SLAVI, DANAS JE JEDAN OD TRI NAJVAŽNIJA DATUMA U NJEGOVOM ŽIVOTU: Sve je počelo PARAFOM NA SALVETI

24. 06. 2020 - 13:48
0
Shares
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

On je fudbalski čarobnjak. I, iako zvuči pomalo nevjerovatno, polako postaje veteran...

Lionel Mesi ove srijede slavi 33. rođendan, a kao da je jučer bio dan kada je Frank Rajkard u jesen 2003. predstavio momka koji je učinio da fudbal postane ono što je danas.

screenshot-26

I dan danas Leo je magačin na terenu, a nama ne preostaje nam ništa drugo nego da - uživamo dok traje!

Bilo je 16. oktobar 2004. godine kada je Lionel Mesi zvanično debitovao za Barselonu. Igrao se 84. minut utakmice kada je Leo ušao na teren sa brojem 30 na leđima zamjenivši Deka u utakmici protiv Espanjola.

Imao je 17 godina i 22 dana, postao je najmlađi debitant u istoriji Barselone, a tek nedavno ga je “pretekao” Ansu Fati.

Od tog dana do danas, Mesi je imao konstantnu evoluciju i kao igrač i kao osoba. Osvojio je ukupno 34 titule sa Barselonom - 10 titula Primere, četiri Lige šampiona, pet Kupova kralja, tri UEFA Superkupa, tri FIFA Svetska prvenstva, osam španskih Superkupova.

Ima pet Zlatnih lopti, šest Zlatnih kopački i nedavno je osvojio The best nagradu. Mesi se na ljeto 2017. oženio sa dugogodišnjom djevojkom Antonelom sa kojom ima troje djece.

Svojim igrama je pomjerio granice fudbala i upisao svoje ime među najbolje u historiji uz Maradonu, Pelea, Krojfa, Ronalda, drugog Ronalda, Di Stefana, Zidana i ostalih velikana da nekog ne izostavimo. Još mu nedostaje veliki trofej sa reprezentacijom Argentine pa da karijera bude kompletna.

- Kada se povučem, želim da imam osvojen trofej sa Argentinom. Nastaviću da pokušavam. Volim da igram za reprezentaciju - rekao je Mesi svojevremeno, poslije još jednog reprezentativnog neuspjeha, za agrentinski “Foks Sport”.

Ali prije ovog 24. juna i 16. oktobra 2004. još jedan datum je ključan za Mesijevu karijeru.

Naime, još jedan od mnogih datuma koji će se pamtiti kao istorijski u fudbalu je 14. decembra 2000. godine. Tada je otac još maloljetnog Lionela Mesija stavio paraf na prvi ugovor svog sina sa Barselonom, a sve je ozvaničeno - na salveti!

screenshot-24

Tokom probnog perioda on je sve zasjenio svojim umijećem u čuvenoj La Masiji, a na radost mlađanog Lionela i mnogih ljubitelja fudbala, Rešah i Mesi senior su našli zajednički jezik.

Kamen spoticanja bila je, sad već čuvena priča o Mesijevoj visini, pošto su pojednici iz kluba sumnjali u njegov uspjeh, ali su hormoni rasta pomogli, pa je karijera sada najboljeg fudbalera na svijetu mogla da krene uzlaznom putanjom nevjerovatnom brzinom.

screenshot-25

Ništa ne bi bilo toliko neobično da ugovor da ugovor nije potpisan na običnoj salveti(!) u jednom restoranu, koja je sada sigurno postala jedan od najvrijednijih sportskih dokumenata.

Sport.ba/Blic

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Učitaj još novosti