19. 05. 2020 - 11:59
'Majka je željela da budem sveštenik i ja odem u manastir....
907
Shares
'Majka je željela da budem sveštenik i ja odem u manastir. Tamo sam sreo prelijepu sestru, kad sam je spazio, hašimaga je istog momenta skočio gledajući pod svodove manastira'

ANTOLOGIJSKE IZJAVE ĆIRE BLAŽEVIĆA

'Majka je željela da budem sveštenik i ja odem u manastir. Tamo sam sreo prelijepu sestru, kad sam je spazio, hašimaga je istog momenta skočio gledajući pod svodove manastira'

19. 05. 2020 - 11:59
0
Shares
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Trener svih trenera Miroslav Ćiro Blažević je poznat kao čovjek koji svojim izjavama zna da nasmije do granica suza.

Rođeni Travničanin uglavnom priča o fudbalu i vođenju ljubavi, a mnoge njegove izjave postale su antologijske. Evo samo nekih od njih.

"Zlato moje, prehladio sam se, sreća da se nisam upiškio", rekao je Ćiro Blažević na pitanje novinara zašto je skakutao pored klupe.

"Nema ništa bolje od novinarskog posla. Imaš vlast, piješ ljudima krv na slamku i još te plaćaju za to", rekao je kao reporter Nove TV u Portugalu.

"Tajna je tajna dok je slučajno ili možda ne, ne sazna Ćiro Blažević. Tada ona postaje senzacija", rekao je Ćiro u momentu kada su mu u Dinamu rekli da Mandžukić ide u Mančester Siti za 22 miliona evra.

"On je toliko ljevak, da desnu nogu koristi samo pri ulasku u autobus", rekao je Blažević za Kalstroma tokom utakmice Švedska - Engleska

"6:0 je veliki rezultat, ali to se još da izdržati, 7:0 je posebna blamaža", poslije pobjede Argentine nad Srbijom i Crnom Gorom.

Nakon što su Hrvati postali treći na SP 1998. godine, a publika mu počela skandirati "Ćiro, majstore!". Tada je izjavio: "Drago mi je što više nisam peder."

"Najveći porok mi je pi*ka. Vag**a je, da budem malo kulturan, čudna stvar. Zbog nje su se ratovi vodili, glave gubile. Dok ne dođe do tog parčeta mesa, čovjek hoće da poludi. Poslije konzumacije obično se pokaje. Zato je nastala i ona narodna 'poslije je*anja nema kajanja'."

"Majka mi je željela da budem sveštenik. Poslušam je i odem u manastir. Tamo sam sreo prelijepu sestru, Aurora se zvala. Kad sam je spazio, sunce ti je*em, hašimaga (asocijacija za muški polni organ) je istog momenta skočio gledajući pod svodove manastira. Kažem sebi, Ćiro, ovo nije posao za tebe, svaki dan moraš da pariš oči i sekiraš k…. i ne smeš da j…. Pobjegao sam iz manastira."

"Potentni muškarci moraju da šaraju sa strane. To im je jedna vrsta treninga za utakmicu sa ženom. Da li ima goreg posla nego j….. svoju ženu i brojati tuđ novac? Jedite svaki dan pasulj, pa da vidimo hoće li vam dosaditi."

"Lud sam za umjetničkim slikama. Volim žene i na platnu. Sine, kad sam bio mali bio sam siromašan. Sad, eto, nešto imam pa se pomalo kur*im."

"Slabije, je*o te život, ne može ni Ćira sve", odgovorio je Blažević na pitanje da li voli alkohol.

Pored stotina duhovitih izjava i psovki u karijeri Ćire Blaževića jedna se posebno pamti i prepričava toliko da je postala gotovo kultna.

Bilo je to 1998. godine na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj, gdje je kao selektor Ćiro Blažević ostvario svoj najveći uspjeh u karijeri.

Jedan od novinara pokušao je tokom konferencije vjerovatno da izvuče neku senzaciju pred meč Hrvatske i Argentine, pa je upitao Ćiru da li bi mijenjao Šukera za Batistutu, na šta mu je ovaj odgovorio:

"Ni Zvone (Boban) ni ja ne bi dali Šukera za deset Batistuta!"

A kada je smijeh već počeo da se prostire salom, pogledao je u Bobana i u svom stilu dodao: "J**o te Batistuta…", što je već izazvalo glasno smijanje svih prisutnih u sali.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Učitaj još novosti