11. 05. 2020 - 10:52
DA LI STE ČULI ZA ČUVENI "FERGUSONOV FEN"? Samo ČETIRI...
907
Shares
DA LI STE ČULI ZA ČUVENI

DA LI STE ČULI ZA ČUVENI "FERGUSONOV FEN"? Samo ČETIRI fudbalera izbjegla su "tretman" VELIKOG TRENERA, ostali još uvijek imaju NOĆNE MORE!

11. 05. 2020 - 10:52
0
Shares

Legenda Mančester junajteda Rajan Gigs prisetio se slavnih igračkih dana tokom dvije decenije uspjeha u velikom klubu.

Selektor Velsa za "crvene đavole" nastupao je, kada je na klupi tog kluba sjedio jedan od najboljih menadžera, ser Aleks Ferguson.

Gigs smatra da je jedan do najvećih trenera svih vremena imao različit odnos prema igračima.

screenshot-5

- Mislim da je ser Aleks volio dobre igrače i bio je popustljiviji prema njima. Mislim da su samo četvorica izbjegla njegov "fen", kako smo mi igrači nazivali njegovo unošenje u lice i glasna upozorenja. To se dešavalo uvek kada bi Ferguspon smatrao da igrač ne igra onako kako bi trebalo, objasnio je Gigs.

Samo određeni igrači imali su sreću da izbjegnu njegov čuveni "fen".

- Brajan Robson, Erik Kantona, Roj Kin i Kristijano Ronaldo jedini su igrači koji nisu znali za "fen". Mislim da je razlog jer su oni na svoj način dobijali utakmice, ili bi besprijekorno odradili svoje zadatke na terenu.

screenshot-4

I dok su ostala trojica sve radila po unaprijed zacrtanim savjetima Fergusona, Kantona je bio izuzetak i u tom pravilu

- Bilo je utakmica da niti je trčao, niti išta radio na terenu. I dok smo mi ostali igrači očekivali salvu uvreda Ferguspna prema njemu, ona bi izostala. Ferguson je znao da će Kantona to vratiti već an sljedećoj utakmici ili u jednom trenutku inspiracije. Tako bi i bilo, jer bi Erik već naredne sedmice stvarao magiju na terenu, zaključio je Gigs.

Rajan Gigs je čitavu karijeru proveo u Junajtedu, čiji je dres oblačio 672 puta i postigao 114 golova. Rajan Gigs je fudbaler sa najvećim brojem utakmica odigranih za Mančester junajted, u svim takmičenjima.

Sport.ba/Blic

Učitaj još novosti