19. 03. 2020 - 06:30
HRVAO SE S MEDVJEDOM, ODRASTAO BEZ ŽENA, A OVO JE NJEGOVA...
907
Shares
HRVAO SE S MEDVJEDOM, ODRASTAO BEZ ŽENA, A OVO JE NJEGOVA BOLJA POLOVINA: Misteriozna Patimat konačno osvanula u javnosti

KHABIB S NJOM IMA DVOJE DJECE, TREĆE JE NA PUTU

HRVAO SE S MEDVJEDOM, ODRASTAO BEZ ŽENA, A OVO JE NJEGOVA BOLJA POLOVINA: Misteriozna Patimat konačno osvanula u javnosti

Sport.ba
19. 03. 2020 - 06:30
0
Shares

Khabib Nurmagomedov najpopularniji je MMA borac na svijetu u ovom trenutku. Svi željno očekuju njegov naredni meč protiv Tonyja Fergusona, koji bi se trebao održati narednog mjeseca. Kažemo trebao jer je zbog korone itekako doveden u pitanje.

Zbog svojih sjajni Dagestanac uspjeha puni naslovne stranice medija, ali se o njegovom privatnom životu malo zna. Pogotovo malo o supruzi Patimat, koju želi sakriti od javnosti.

khabib

Patimat je rođena u Sildiju, planinskom selu gdje je rođen i Khabib. Ona je bila njegova prva ljubav, a zajedno su išli u školu. Khabib se oženio sa samo 22 godine, a na vjenčanju je bilo čak 3000 zvanica.

Lice Patimat bilo je pod neprozirnim velom pa je niko nije mogao vidjeti. Prema islamskim običajima, samo muž i rodbina smiju vidjeti mladu "otkrivenu".

Ne postoji nijedna potvrđena fotografija Patimat, s obzirom da je nema na društvenim mrežama. Ipak, jedna fotografija je uspjela procuriti.

khabib-supruga-01-1024x581

"Moja porodica je zatvorena tema", kategoričan je Khabib. Ali uz svu želju da sakrije ovaj dio svog života, nešto se saznalo o izabranici Khabibovog srca.

Kada se Khabib odlučio oženiti, imao je 22 godine. Do tog trenutka već je prešao iz lokalnih takmičenja na Ultimate Fighting Championship (UFC), privukao je pažnju Amerikanaca s nekoliko pobjeda i sredinom 2013. godine stekao je reputaciju najperspektivnijeg borca po mišljenju UFC-a.

Vjenčanje je bilo veličanstveno, čak i po dagestanskim standardima, jer je prisustvovalo čak 3.000 zvanica. Sve dane vjenčanog slavlja Patimat je bila pod neprozirnim velom, tako da lice mladenke nikad nije bilo vidljivo.

Khabibova supruga većinu vremena provodi kod kuće, piše ruski Mash. Patimat Nurmagomedov nije na društvenim mrežama, nema niti jedne njene potvrđene fotografije.

khabib

Najbolji MMA borac i Patimat imaju dvoje djece: 2015. im se rodila kćerka Fatima, a 2017. sin Magomed. U septembru 2019. godine objavljeno je da očekuju treće dijete.

Da je predodređen za velika djela bilo je jasno još dok je bio dijete, kada je za protivnika imao medvjeda, a ne svoje vršnjake kao svi ostali klinci.

"Mi iz ove oblasti smo predodređeni da budemo borci. To nam je u krvi jer smo se vijekovima borili na ovim prostorima. Djeca od malih nogu počinju da se bore s nekima njihovih godina, a ako odbiju to je sramota", naveo je jedan borac iz Dagestana, ruske oblasti na obali Kaspijskog jezera.

Počevši od najranije dobi kada je hrvao s medvjedom pa do borbe za naslov prvaka, Khabib je oduvijek bio više nego zanimljiv. Odrastao je u glavnom gradu Dagestana Mahačkali, a njegova životna priča prilično je unikatna. Dolazi iz potpuno sportske porodice, toliko sportske da to graniči s normalnim. Njegov otac Abdulmanap Nurmagomedov bivši je hrvač i cijeli život posvetio je hrvanju. Tako je i svoju djecu od malena učio antičkoj borilačkoj disciplini.

khabib2

A iza svega stoji zaista zgodna priča. Pod UFC-em se bori još jedan Nurmagomedov, Abubakar Nurmagomedov. Khabib ga zove bratom, znaju se od rođenja, ali ustvari su - bratići. Kada je Khabib imao sedam, a Abubakar šest godina, Khabibov otac se dogovorio sa svojom trojicom braće kako će oni sve svoje sinove dovesti u jednu kuću. Tako su oni odrastali u domaćinstvu gdje je zajedno živjelo 16 dječaka i momaka te svi oni danas jedni druge nazivaju braćom.

khabib1

U kući nije bilo žena, dječaci su majke i sestre viđali samo kada je to bilo dogovoreno, školovanje je stavljeno na drugo mjesto te je svima primarna zanimacija bila trening za koji je bio zadužen Khabibov otac Abdulmanap. S vremenom su trojica postali MMA borci. Svi ostali osvojili su mnoga takmičenja u sambu i hrvanju. Pozadina borca uvelike pojašnjava ono što on jest i što predstavlja u kavezu. A Khabib je jedan od onih boraca koji ostavljaju bez daha i pomiču granice sporta kojim se bave.

Dvostruki je svjetski prvak u kombat sambu, sportu koji je razvio SSSR. Nastao je 90-ih godina 20. stoljeća, a objedinjuje džudo, kickboxing, muay thai i boks. To je sport koji je najdraži ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu, a najpopularniji je u Rusiji i bivšim članicama SSSR-a. Također, dovoljno je reći da je majstor Samba Fjodor Jemjeljanenko, koji je tim sportom ostavio dubok trag u svijetu MMA-a.

habib

Zaista je teško opisati način na koji se Khabib bori stoga bi najbolje bilo kada bi svako ko se želi informirati pogledao njegove borbe s Michaelom Johnsonom pa onda i s Edsonom Barbozom. On 'melje' svoje protivnike, ne da im da dišu i proganja ih u noćnim morama. Rijetki su borci s takvom kondicijom. Ponekad imate osjećaj da Khabib zaista može 'odraditi Tonyja Fergusona i Conora McGregora u jednoj večeri' kako je jednom bio izjavio. Nova je, hibridna vrsta borca koja MMA kao sport odvodi na novu razinu. 

khabib-tony

Inače, mediji su nakon velike Khabibove pobjede nad Conor McGregorom objavili fotografije jedne novinarke, uvjeravajući javnost da je to supruga UFC prvaka. Ipak, ubrzo je stigao demant...

5bb9b6fa-2b24-477c-a0a9-6a7c0a0a0a67-khabibova-zena-previeworg

.

5bb9b69b-0b88-4b1b-b88c-6a940a0a0a67-1-previeworg

(Sport.ba)

Učitaj još novosti