12. 03. 2020 - 12:07
"Potpuni stranac mi je upao u auto i tražio 4500 eura, i ja...
907
Shares

SAMUEL ETO'O:

"Potpuni stranac mi je upao u auto i tražio 4500 eura, i ja sam mu dao. Za godinu sam se zaprepastio kad sam ga vidio!"

Sport.ba
12. 03. 2020 - 12:07
0
Shares

Ljeto je 2007., a kamerunski fudbaler Samuel Eto'o, tada na vrhuncu karijere u Barceloni, nalazio se na odmoru u Obali Slonovače sa suprugom Georgette. U četvrti Pleateauu glavnog grada Abidjana odjedanput mu je jedan mladić upao u automobil.

etoo"Ne želim vas napasti, poslušajte me na trenutak i pozovite policiju ako želite zbog provale u automobil", rekao je i ljubaznom molbom uvjerio Kamerunca da ga posluša.

Radilo se o sobaru koji je sanjao o realizaciji dvaju projekata, a niko mu novčano nije mogao pomoći. Kad je vidio Eto'oa, došao ga je zamoliti za - zajam. I uspio.

etoo"Uzmi ovaj ček na 4500 eura, daj mi svoj broj i uzmi moj. Vratit ću se za godinu dana i, ako uspiješ umnožiti taj novac, onda ću ti stvarno pomoći", ispričao je Samuel za portal abidjanshow.com.

etoo-u-kineskom-nizeligasu-092925-225786-bigEto'o je rekao kako je mladić izašao iz njegova auta jako motiviran i doista mu je njegov zajam pomogao u planovima. Ispunio je obećanje i doista se vratio nakon godinu dana, a mladić ga je već dva mjeseca ranije nazvao kako bi mu se pohvalio da je uspio u planovima. Otvorio je radnju informatičke opreme i kupio dva taksija. Dakako da je Samuel zbog svega bio ponosan na momka koji je s nešto manje od 9.000 KM ostvario snove i pritom zaposlio 25 ljudi.

etoo

"On me tako oduševio svojim pristupom da nisam oklijevao pomoći mu", kaže bivši kamerunski reprezentativac.

Učitaj još novosti