04. 03. 2020 - 21:27
DOKUMENTARAC KOJI JE IZAZVAO LAVINU KOMENTARA U SUSJEDSTVU...
907
Shares
DOKUMENTARAC KOJI JE IZAZVAO LAVINU KOMENTARA U SUSJEDSTVU Zarađuje milione, ponajveća je hrvatska zvijezda, a ljeti pomaže u istovaru kamiona

DARIJO ŠARIĆ

DOKUMENTARAC KOJI JE IZAZVAO LAVINU KOMENTARA U SUSJEDSTVU Zarađuje milione, ponajveća je hrvatska zvijezda, a ljeti pomaže u istovaru kamiona

04. 03. 2020 - 21:27
0
Shares

‘Uvik isto’, dokumentarni film je koji prati NBA košarkaša igrača Darija Šarića - trenutno igrača NBA momčadi Phoenix Suns - pri povratku u rodni Šibenik tijekom ljetnih mjeseci i zasluženog godišnjeg odmora.

Film je nakon brojnih festivalskih uspjeha širom svijeta od danas dostupan 'online' baš svakome.

Ovaj dokumentarni film u režiji Slavice Šnur prenosi vrijednosti koje krase košarkašku obitelj Darija Šarića; tatu Predraga, bivšeg uspješnog košarkaša i najboljeg strijelca KK Šibenka svih vremena, mamu Veselinku, legendarnu igračicu šibenskoga Elemesa, tesestru Danu, aktualnu igračicu ŽKK Šibenke.

Opušteni, jednostavni, i s vrlo dobrim smislom za humor, Šarići usprkos svim okolnostima ostaju 'uvik isti'. To je film o košarci, o trudu i uspjehu, ali više od svega to je film o obitelji Šarić i dalmatinskom mentalitetu, podsjeća Tportal.

Jesu li se porodične vrijednosti promijenile unatoč velikom sportskom uspjehu Darija Šarića, mladog čovjeka i talentiranog i uspješnog sportaša koji zarađuje milione dolara igrajući u NBA ligi provjerite OVDJE.

2

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Privatni album

Scena u kojoj pomaže roditeljima istovarivati kamion (otac Predrag godina radi u kamionskom transportu, op.a.) je prava slika kako ga zarađeni milijuni dolara nisu promijenili.

'Ovim filmom htjela sam ispričati priču o obitelji koja je ostala dosljedna svojim vrijednostima. Unatoč svim novcima koje je Darijeva karijera i njihova zajednička upornost omogućila, oni su ostali isti', komentira redateljica filma Slavica Šnur.

Tijekom 2018. i 2019. godine, film je osvajao srca festivalske publike diljem svijeta, prikazan je na festivalima u Americi, Indiji, Italiji, Portugalu, Srbiji, Bosni i Hercegovini, a svjetsku i domaću premijeru imao je na Vukovar film festivalu u kolovozu 2018. godine.

3

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Privatni album

Od marta 2020. film napokon dolazi u vaše domove i to preko platforme Vimeo on Demand gdje ga možete pogledati po promotivnim cijenama.

Učitaj još novosti