14. 02. 2020 - 22:55
VAŽI ZA NAJVEĆU MUZIČKU ZVIJEZDU NA BALKANU, a malo ko zna da...
907
Shares
VAŽI ZA NAJVEĆU MUZIČKU ZVIJEZDU NA BALKANU, a malo ko zna da je Zdravko Čolić u mladosti igrao za ovaj FUDBALSKI KLUB

VAŽI ZA NAJVEĆU MUZIČKU ZVIJEZDU NA BALKANU, a malo ko zna da je Zdravko Čolić u mladosti igrao za ovaj FUDBALSKI KLUB

14. 02. 2020 - 22:55
0
Shares

Mega popularna zvijezda Dravko Čolić, nedavno je zakao i svoj četvrti koncert u Beogradu, a srbijanski mediji posjetili su njegovo rodno Sarajevo, kako bi saznali detalje o njegovom djetinjstvu. Zdravko čolić je svoje djetinjstvo proveo u sarajevskom naselju koje se Grbavica, a opštepoznato je da je čak tu i zaigrao za fudbalski klub sa Grbavice, a bio je na poziciji golmana. Pored fudbala bavio se i atletikom.

 

ola-1
Njegovi sugrađani za njega imaju samo riječi hvale za njega, te ističu kako je on postao jedan od najboljih ambasadora Bosne i Hercegovine. Kako su njegovi prijatelji o komšije rekle za emisiju “Premijera-vikend specijal”, Zdravko je jednoj izbjegličkoj porodici na korištenje poklonio svoju vikendicu u kojoj je proveo djetinjstvo. Njego je potez tada oduševio čitav balkan koji mu je u suzama aplaudirao. Ekipa spomenute emisije obišla je i Ekonomski fakultet u Sarajevu, koji je pohađao Čolić. Svi profesori i osoblje fakulteta su za njega imali samo riječi hvale te su za njega rekli da je bio jedan od najboljih studenata toga doba.

ola-k

Svi ga se rado sjećaju jer osim što je bio odličan student i dijete za primjer, bio je i veoma pošten i civilizovan momak. Volio je i glumu, pa je primljen i u pionirsko pozorište, gdje je sudjelovao u predstavma kao što su “Dječaci Pavlove ulice” i “Kekec i Mojca”. Muzika mu je u početku bila samo hobi, a učio je svirati gitaru i išao je u muzičku školu. S prijateljem Bracom Isovićem svirao je za društvo u parku, a u svom su kvartu bili poznati kao duo Čolić i Isa s Grbavice.

Učitaj još novosti