04. 02. 2020 - 11:46
ŠPANCI DONIJELI EKSKLUZIVU Rakitić u uznapredovalim...
907
Shares
ŠPANCI DONIJELI EKSKLUZIVU Rakitić u uznapredovalim pregovorima, ovo je gotovo sigurno njegov novi klub

NAVODNO GA SILNO ŽELI ATLETICO

ŠPANCI DONIJELI EKSKLUZIVU Rakitić u uznapredovalim pregovorima, ovo je gotovo sigurno njegov novi klub

04. 02. 2020 - 11:46
0
Shares

Katalonski klub je došao do nova tri boda protiv Levantea na krilima 17-godišnjeg Ansua Fatija koji je postigao oba gola. Od prve minute za Barcu igrao je i Ivan Rakitić koji je do prije nekoliko sedmica bio otpisan u ovom klubu

Barcelona je željela prodati Rakitića u januaru, ali nakon što je Quique Setien izabran za novog trenera to se promijenilo. Za razliku od Ernesta Valverdea novi trener Barce je poručio da računa na Rakitića i da on nije na prodaju.

Rakitić je prošao dosta toga ove sezone, te je i sam u nekoliko navrata govorio o tome kako želi napustiti klub. Hrvatski veznjak o tome je pričao i nakon nedjeljne utakmice. 

barcelonamessipiquerakiticfati

"Ne želim da šutim i jasno kažem ono što mi se ne sviđa. Nisam zaslužio neke stvari i da se tako ponašaju prema meni. Ipak, i pored svega mislim da nije bilo fer kako su postupili prema Valverdeu pored svega što se između na dešavalo. Sada uživam u igri i ostavio sam to iza sebe. Istina je da sam razmišljao o odlasku, ali ne razmišljam više previše o tome što se dešavalo i okrenuo sam novu stranicu", rekao je Rakitić.

"Uvijek sam govorio - ako mogu igrati u Barceloni, sretan sam i ne idem", dodao je.

Ove sezone hrvatski reprezentativac na travnjaku je proveo ukupno 1.085 minuta i upisao tri asistencije. Od dolaska Setiena igrao je svaku utakmicu.

Ipak, još niko sa sigurnošću ne može tvrditi šta će biti sa sjajnim veznjakom na kraju sezone. Ovoj januara bio je na meti PSG-a, Uniteda, ljetos su ga silno željeli Inter i Juventus, a sada se pojavila informacija da ostaje u Španiji.

rakitic

Naime, kako prenosi madridski radio Cadena Ser, u pregovore s, uskoro 32-godišnjim nogometašem, i njegovim agentom ušao je madridski Atletico. Pregovori oko dolaska na "Wandu Metropolitano" nadolazećeg ljeta već su počeli, a prvi kontakti su već pozitivno odrađeni.

Rojiblancosima će potpis Vatrenog biti prioritet na ljeto, piše isti izvor, a čini se kako Ivan nema nikakvih problema s prelaskom pod trenerske skute Diega Simeonea.

vidalrakitic

Prema Transfermarktu, njegova cijena je 25 miliona eura, a treba vidjeti koliko će Barca uistinu dobiti a njega, s obzirom da mu ugovor istječe za godinu i pol dana.

Učitaj još novosti