06. 02. 2020 - 09:12
OKONČANA DRAMA NA CAMP NOU: Messiju se neće svijeti ovo! STIŽE...
907
Shares
OKONČANA DRAMA NA CAMP NOU: Messiju se neće svijeti ovo! STIŽE NAPADAČ IZ REDOVA RIVALA

ZAMJENA ZA POVRIJEĐNE SUAREZA I DEMBELEA

OKONČANA DRAMA NA CAMP NOU: Messiju se neće svijeti ovo! STIŽE NAPADAČ IZ REDOVA RIVALA

06. 02. 2020 - 09:12
0
Shares

Barcelonin kapetan Lionel Messi kritizirao je sportskog direktora ​​Erica Abidala jer je rekao da se mnogi igrači nisu trudili 100 posto pod vodstvom trenera Ernesta Valverdea.

Abidal i klupski predsjednik Josep Maria Bartomeu smijenili su Valverdea prošlog mjeseca pa ga zamijenili Quiqueom Setiénom. Abidal, nekadašnji suigrač Messija u Barceloni, objasnio je u intervjuu katalonskim novinama Sport razlog smjene Valverdea pod kojim je momčad zauzimala prvo mjesto na prvenstvenoj tabeli.

- Brojni igrači nisu bili zadovoljni niti su radili puno, a također se radilo i o internoj komunikaciji - rekao je Abidal, nekadašnji francuski reprezentativac. - Odnos između trenera i svlačionice je uvijek bio dobar no bilo je stvari koje sam kao bivši igrač mogao nanjušiti. Iskomunicirao sam klubu ono što sam mislio te je trebalo donijeti odluku (o Valverdeu).

Messi je, međutim, odgovorio Abidalu objavom na Instagramu gdje je istaknuo citat sportskog direktora.

- Iskreno, ne volim raditi ove stvari no svatko treba biti odgovoran prema svojim zadaćama i donositi odluke koje mu pripadaju - napisao je Messi. - Igrači s obzirom na ono što se događa na terenu (...) prvi smo koji prepoznajemo kada nismo dobro. Osobe iz ureda sportskog direktora također trebaju preuzeti svoju odgovornost, te se trebaju baviti onime za što su zadužene. Na kraju, smatram da kada se prozivaju igrači, da je potrebno iznijeti njihova imena jer nas se u protivnom sve ocrnjuje te se pothranjuju stvari koje nisu istinite - naveo je 32-godišnji kapiten Barcelone i najbolji strijelac španskog prvenstva, prenose Sportske novosti.

Barcelona večeras igra četvrtfinalnu utakmicu protiv Athletic Bilbaa, a trener Setién je na konferenciji za medije rekao da ti posljednji događaji “ne utječu na njega”.

- Većina tih stvari je bitna, no one ne utječu na mene. Nastojat ću da i na igrače utječu što je manje moguće. Razgovarali smo o tome jednu minutu, a onda smo pričali o utakmici, o važnosti koju ima. To je ono što me interesira. Mene zanima nogomet - izjavio je Setíen nakon posljednjeg treniga uči gostovanja u Bilbau.

Tijekom jučerašnjeg dana nagađalo se da bi Abidal zbog svoje izjave koja je zasmetala Messiju mogao platiti 'glavom', ali nakon kriznog sastanka ništa se bitnije nije dogodilo. Zaključak je da Abidal zasad ostaje sportski direktor, a predsjednik Bartomeu je nakon razgovora s obojicom pozvao na smirenje tenzija.

Jedna od tema kriznog sastanka bilo je i pitanje novog napadača koji bi zamijenio ozlijeđene Luisa Suareza i Ousmanea Dembelea, a čini se da je odluka pala na 32-godišnjeg napadača Getafea Angela Rodrigueza.

Iako je zimski prijelazni rok završen Barcelona može dovesti bilo kojeg slobodnog igrača ili nekog iz Primere. U ovom slučaju će za Rodrigueza morati platito 10 miliona eura odštete.

Rodriguezova vrijednost prema Transfermarktu iznosi 4 miliona eura, a ove je sezone za Getafe postigao 13 golova u 27 službenih nastupa.

Učitaj još novosti