14. 01. 2020 - 19:54
RUKOMETAŠI BIH SE UVJERLJIVIM PORAZOM od Francuske oprostili...
907
Shares
RUKOMETAŠI BIH SE UVJERLJIVIM PORAZOM od Francuske oprostili od Evropskog prvenstva

RUKOMETAŠI BIH SE UVJERLJIVIM PORAZOM od Francuske oprostili od Evropskog prvenstva

14. 01. 2020 - 19:54
0
Shares

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine izgubila je u Trondheimu u 3. kolu Evropskog prvenstva od favorizovane selekcije Francuske rezultatom 23:31 i tako odigrali svoj posljednji meč na smotri najboljih ekipa Starog kontinenta.
Naša reprezentacija je odlično krenula u utakmicu i nakon četiri minute igra vodila rezultatom 4:1. Francuzi su se tek tad probudili, ali su izabranici Bilala Šumana kontrolisali igru te nakon polovine prvog poluvremena imali vodstvo 8:6.

ruk2

Igralo se gol za golom sve do same završnice prvog poluvremena kada Francuska ipak uspijeva povesti te na odmor otići s prednosti od 14:13.

Francuzi daleko bolje otvaraju drugo poluvrijeme, međutim, naša selekcija nije dozvoljavala da se odvoje na previše golova razlike. Konstatno su Francuzi održavali četiri, pet golova prednost, a onda su naši popustili do kraja meča te doživjeli uvjerljiv poraz.

ruk1

Najbolji u redovima Francuske bio je Valentin Porte sa sedam pogodaka, dok je Michael Guigou postigao pet. U selekciji BiH uvjerljivo je najbolji bio Marko Panić s devet pogodaka, a Nikola Prce je postigao šest. Vrijedi izdvojiti i 12 odbrana Benjamina Burića.

franc

Selekcija BiH je tako Evropsko prvenstvo okončala sa sva tri poraza i nalazi se na posljednjem četvrtom mjestu grupe D. I Francuska se već ranije oprostila od nastavka takmičenja na trećem mjestu s omjerom 1-2, dok će večeras u 20:30 sati Norveška i Portugal igrati utakmicu za prvo mjesto naše grupe.
Izvor:klix.ba

Učitaj još novosti