14. 01. 2020 - 18:34
TRI NAJVEĆE FRANCUSKE ZVIJEZDE se večeras opraštaju od Eura
907
Shares
TRI NAJVEĆE FRANCUSKE ZVIJEZDE se večeras opraštaju od Eura

TRI NAJVEĆE FRANCUSKE ZVIJEZDE se večeras opraštaju od Eura

14. 01. 2020 - 18:34
0
Shares


Rukometna reprezentacija Francuske danas će protiv naše Bosne i Hercegovine odigrati svoj posljednji susret na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu.

Francuzi su šokantno ispali već nakon dva kola grupne faze jer su izgubili mečeve od Portugala i Norveške. To je jedno od najvećih razočarenja u poljednjih 20-ak godina za Francuze, a ovaj neuspjeh označit će i kraj jedne ere, barem kada je u pitanju Evropsko prvenstvo.

Od reprezentativnog dresa, što se tiče Eura, opraštaju se tri ogromne zvijezde - Michael Gigou, Luc Abalo i Cedric Sorhaindo. Oni su nedavno poručili kako će im eventualni nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju biti posljednji turnir za Francusku što znači da trenutno igraju posljednji Euro.

Ukoliko Francuzi kroz kvalifikacije ne izbore plasman u Tokio, evidentno je da će ovo biti ujedno posljednji meč za pomenuti trojac na velikim takmičenjima za Francuze.

Inače, treba dodati i to da se od reprezentativnog dresa Bosne i Hercegovine večeras oprašta jedan rukometaš a riječ je o Muhamedu Toromanoviću koji je član nacionalne vrste još od davne 2003. godine.

Inače, susret Francuska - BiH igra se s početkom od 18.15 sati u dvorani Trondheim Spektrum.

Izvor: Izvor: sportssport.ba

Učitaj još novosti