23. 12. 2019 - 15:17
NAVIJAČI ĆE BITI ODUŠEVLJENI Charles Leclerc produžio saradnju...
907
Shares
NAVIJAČI ĆE BITI ODUŠEVLJENI Charles Leclerc produžio saradnju s Ferrarijem

OSTAJE DO 2024.

NAVIJAČI ĆE BITI ODUŠEVLJENI Charles Leclerc produžio saradnju s Ferrarijem

Sport.ba
23. 12. 2019 - 15:17
0
Shares

Monegaški vozač Formule 1, 22-godišnji Šarl Lekler (Charles Leclerc), koji je za upravljačem Ferrarija u prošloj sezoni ostvario dvije pobjede i ukupno osvojio četvrto mjesto u redoslijedu Svjetskog prvenstva sa 264 boda, potpisao je za ekipu iz Maranela novi petogodišnji ugovor. 

- Iznimno sam zahvalan što mogu voziti za takvu ekipu. Naučio sam toliko toga u svojoj prvoj sezoni. Ovo je čvrsto uporište za izgradnju snažne veze u godinama koje su pred nama - napisao je Lekler u svojoj objavi na društvenim mrežama, nakon što se obavezao na vjernost Ferrariju do 2024. 

U prošloj sezoni, u kojoj je u Ferrariju zamijenio Finca Kimija Raikonena (Raikkonen), Lekler je već u drugoj utrci došao do pobjedničkog postolja osvojivši treće mjesto u Bahreinu, da bi u septembru dočekao i svoje prve dvije pobjede ostvarene u nizu na Velikoj nagradi Belgije te pred domaćim navijačima na Velikoj nagradi Italije. 

Na kraju je u redoslijedu vozača završio i ispred klupskog kolege, Nijemca Sebastijana Fetela (Sebastian Vettel), nominalno prvog vozača Ferrarija. Prije dolaska u ekipu kroz čiju je vozačku akademiju prošao 2016. godine Lekler je u Formuli 1 debitirao 2018. za upravljačem Alfa Romeo Saubera te u 21 nastupu osvojio 39 bodova. 

- Šarl je dio naše porodice od 2016. i više smo nego ponosni na rezultate koje postižemo kroz polaznike naše akademije. Sa svakom novom utrkom u ovoj sezoni naša želja da produžimo ugovor sa Šarlom bila je sve očitija - izjavio je direktor Ferrarijeve ekipe Matija Binoto (Mattia Binotto). 

Učitaj još novosti