19. 12. 2019 - 21:25
Bio je najveći bodybuilder svih vremena, završio je u...
907
Shares
Bio je najveći bodybuilder svih vremena, završio je u invalidskim kolicima, a pogledajte kako sada izgleda

RONNIE COLEMAN

Bio je najveći bodybuilder svih vremena, završio je u invalidskim kolicima, a pogledajte kako sada izgleda

19. 12. 2019 - 21:25
0
Shares

Za Ronnie Colemana čuli su svi koji imaju imalo veze sa sportom, jer ovaj čovjek važi za jednog od najboljih bodybuildera svih vremena.

Čak osam puta bio je prvak 'Mr. Olympya' takmičenja na kojem je posljednji put učestvovao 2006. godine kada je poražen od Jaya Cutlera.

1

Ipak, godine napornog treninga ostavile su ožiljka na Colemanu koji je u postkarijernom periodu bio zdravstveno ugrožen. Zbog napora kojima je izlagao svoje tijelo Coleman je završio u invalidskim kolicima i prijetila mu je paraliza, a tri operacije kojima je bio podvrgnut do 2018. godine nisu ispale onako kako se Ronnie nadao.

2

"Smatram da operacije nisu prošle kako treba i da je loš poduhvat hirurga doveo do toga da ne mogu da stanem na noge. Morate shvatiti da mi nije lako, da je svaka operacija vrlo teška i da jedna košta oko 500.000 dolara. Samo na posljednje tri sam potrošio oko dva miliona dolara i poslije svega ponovo ne mogu da stojim, ali neću se predavati i nastaviću da se borim, uz vašu podršku", poručio je Coleman prošle godine.

3

Ono što je govorio, to je i ispunio. Coleman je najnoviju operaciju uradio u januaru ove godine, a zbog nje je morao 'mirovati' čak šest mjeseci.

Na sreću, vratio se treninzima početkom oktobra od kada redovno trenira, iako su mu mnogi govorili da više nikad neće moći hodati. Prvak u pravom smislu riječi.

Učitaj još novosti