20. 11. 2019 - 22:11
Mercedes smatra ‘zanimljivim’ što Ferrari dvije utrke zaredom...
907
Shares
Mercedes smatra ‘zanimljivim’ što Ferrari dvije utrke zaredom nije na pole positionu

VELIKI RIVALI

Mercedes smatra ‘zanimljivim’ što Ferrari dvije utrke zaredom nije na pole positionu

Sport.ba/Maxf1
20. 11. 2019 - 22:11
0
Shares

Ferrarijev gubitak kvalifikacijske brzine na posljednje dvije utrke, nakon što je FIA izdala dvije tehničke direktive oko pravila za protok goriva i korištenje lubrikanata u motoru, je ‘zanimljiva stvar’, smatra Mercedesov i bivši Ferrarijev tehnički direktor James Allison.

Nakon šest uzastopnih pole positiona od Belgije do Meksika, Ferrari je na posljednje dvije utrke u Austinu i Sao Paolu zauzeo drugo startno mjesto iza Bottasa (SAD) i Verstappena (Brazil) iako treba napomenuti da i utrku prije Austina u Meksiku također nisu bili najbrži jer ih je pobijedio Verstappen u Red Bullu koji je naknadno kažnjen zbog nepoštivanja žutih zastava.

Iako je Ferrari na posljednje dvije utrke bio blizu pole positiona s Vettelom koji je zauzeo drugo startno mjesto, trenutak nestanka njihove kvalifikacijske brzine poklapa se s FIA-inim tehničkim direktivama, što Mercedesov Allison smatra zanimljivim iako ne želi izvlačiti nikakve zaključke.

Ferrari je u petak u Brazilu imao veću prednost u trećem sektoru, koji se sastoji od jednoga lijevog zavoja i perioda punoga gasa od jednoga kilometra, a u subotu se ta prednost smanjila, možda zbog drukčijih postavki bolida i razine downforcea, a možda i zbog drukčijih postavki motora.

“Mislim da su i dalje bili prilično dobri na pravcima, ali ne tako izraženo kao u petak”, rekao je Allison čija je momčad na posljednjih devet utrka osvojila samo jedan pole position.

“To bi moglo biti zbog puno različitih razloga. Svi koristimo različite postavke motora u petak.”

“Jedino što biste mogli sa sigurnošću reći je da su ovo dvije utrke zaredom na kojima Ferrari nije bio na pole positionu. A imali su prilično dobru prednost prije toga”, što nije u potpunosti tačno jer utrku prije Austina u Meksiku također nisu bili najbrži u kvalifikacijama.

“Tako da je to definitivno zanimljiva stvar, ali nije nešto iz čega bismo mogli izvući neke čvrste zaključke.”

“Oni su i dalje brži bolid na pravcima tako da ćemo vidjeti kakvi će biti u utrci, kakvi će biti na preostale dvije utrke.”

“Max je izgledao brz cijeloga vikenda i nije prvi puta ove godine da je Max bio najbrži.”

“Tako da bi bilo pogrešno reći da je to došlo kao grom iz vedra nema.”

“Oni imaju jako dobar bolid i izuzetno dobroga vozača tako da su odradili bolji posao od nas i zaslužili su pole position.”

Red Bull je ove godine treći puta bio najbrži u kvalifikacijama, što im je najbolji učinak otkako su 2014. uvedeni 1,6-litreni V6 turbo motori s ERS-om iako zbog Verstappenove kazne u Meksiku imaju dva pole positiona kao i 2018.

Učitaj još novosti