10. 11. 2019 - 11:24
INTER MANGUPSKI KORISTI HAOS PODNO VEZUVA Marotta dovodi...
907
Shares
INTER MANGUPSKI KORISTI HAOS PODNO VEZUVA Marotta dovodi najboljeg i to potpuno besplatno! OVO JE PLAN S KOJIM ĆE SRUŠITI JUVE

MERTENS BI MOGAO PUT MEAZZE

INTER MANGUPSKI KORISTI HAOS PODNO VEZUVA Marotta dovodi najboljeg i to potpuno besplatno! OVO JE PLAN S KOJIM ĆE SRUŠITI JUVE

Sport.ba
10. 11. 2019 - 11:24
0
Shares

Nogometaši Napolija nastavili su s lošim partijama pa su sinoć na svom stadionu odigrali mršavih 0:0 protiv Genoe i sve su dalje od samog vrha.

Već neko vrijeme tinja sukob svlačionice Napolija i predsjednika Aurelija de Laurentiisa, a sada se sve prenijelo i na sam stadion "San Paolo".

Tako je oko 20 hiljada tizofa salvom zvižduka i uvredama dočekalo svoje donedavne miljenike sinoć na utakmici protiv Genoe. Takvo raspoloženje odrazilo se i na igru Napolitanaca pa su gosti odnijeli bod s juga Italije, a mogli su i sva tri.

napoli-rottura-con-insigne-1200x630

Ni navijačima se nije dopalo što je ekipa odlučila nakon utakmice sa Salzburgom ne vratiti se u karantin pa su bili dočekani uzvicima "sram vas bilo" i "radite svoj posao". Uvreda je bilo i pred početak utakmice kad je klupski autobus dočekan na sličan način.

Domaći igrači bili su nervozni, dekoncentrisani i uplašeni. Napadali su tek na mahove, nisu imali mnogo šansi, a one koje i jesu zaustavljao je raspoloženi golman gostiju Andrei Radu.

S druge strane, Genoa je mogla iskoristiti situaciju i doći do gola koji bi vjerovatno bio koban za Ancelottijevu momčad u ovoj utakmici. Đenovljani su u nekoliko navrata ozbiljno prijetili Ospini. Žalit će za prilikom Gorana Pandeva s početka drugog poluvremena, a prije svega za onom iz 62. minute kad je nevjerovatni Koulibaly spriječio čisti zgoditak Agudela.

napoli1

Prije svega, Napoli se remijem protiv Genove praktički izbacio iz borbe za šampionsku titulu jer sada ima 12 bodova zaostatka za vodećim Interom, a Juventus bi mu mogao pobjeći na bod više ako večeras bude slavio u derbiju protiv Milana.

Igrači Napolija nakon posljednjeg sudijskog zvižduka skamenjeno su stajali oko centra igrališta gdje su slušali salve zvižduka i uvreda na svoj račun. Zasluženo, rekli bismo...

U razdoblju aktuelne vladavine Italijom, Juventus se isprofilirao kao momčad koja mnoga pojačanja dovodi besplatno, nakon što im istekne ugovor. Tako su Staru damu pojačavali Pirlo, Pogba, Llorente, Can, Khedira, Dani Alves i mnogi drugi. 

andrea-pirlo

S obzirom da je Marotta sada u Interu, tako će i Nerazzurri prihvatiti ovu dobitnu formulu za jeftino sklapanje momčadi, koja će i kvalitetom biti jaka. Tako današnja Gazzetta dello Sport donosi vijest o tome kako će genijalac Marotta dovesti Driesa Mertensa kojem na ljeto ističe ugovor s Napolijem. 

11

Belgijski reprezentetivac jedna je od najvećih zvijezda Serie A, a podno Vezuva stigao je 2013. iz PSV-a za 10 miliona eura. Za klub iz vrha lige odigrao je 296 utakmica, zabio 116 golova te namjestio još 69 komada. Uz to, u Interu od ove sezone igra Romelu Lukaku, reprezentativni kolega Mertensa, s kojim je veliki prijatelj. 

lukakuconte

Sam Mertens nema ništa protiv odlaska iz Napolija. Svoj vrhunac u klubu je davno postigao, trofeje vidio nije, a godine mu prolaze. Već je napunio 32 i sigurno da bi htio talijansku avanturu okruniti naslovom prvaka.

Rezultati by SofaScore

 

Učitaj još novosti