05. 11. 2019 - 19:05
Nije dovoljno postizati golove da bi bili dobar igrač, treba...
907
Shares
Nije dovoljno postizati golove da bi bili dobar igrač, treba biti i veliki čovjek kao što je Zlatan: Pogledajte čime Ibra svake godine obraduje ovu nanu

NE ZABORAVLJA RODNI KRAJ

Nije dovoljno postizati golove da bi bili dobar igrač, treba biti i veliki čovjek kao što je Zlatan: Pogledajte čime Ibra svake godine obraduje ovu nanu

05. 11. 2019 - 19:05
0
Shares

Slavni švedski igrač balkanskih korijena, nije zaboravio ljude u zemlji odakle je potekao…

O Zlatanu Ibrahimoviću, barem što se fudbala tiče, sve se zna. Jedan od najboljih svjetskih napadača, nastupao je za reprezentaciju Švedske, iako su mu roditelji iz BiH i Hrvatske. Ekipa N1 bila je u Bijeljini, tačnije Hambar mahali, rodnom mjestu Zlatanovog oca Šefika. Međutim, Ibrahimovići ni danas nisu zaboravili svoje komšije iz Hambar mahale.

ibra

Porodičnu kuću Ibrahimovića, Šefik je prodao nakon rata u BiH, ali se i danas redovno vraća u rodni kraj, kako bi posjetio svoju prvu komšinicu Šuhretu Dautović. Ekipa N1 posjetila je nanu Šuhru koja ih je primila u svoj skromni dom. Kaže da se dobro sjeća Zlatana koji je kao dijete dolazio sa Šefikom u posjetu i koji ih ni danas nije zaboravio.

“Meni tako svakog marta, pošalje mi para. Lijepo i eto. Ali da mi nikad ništa ne šalje i ne pošalje ja njega volim“, kazala je Šuhreta Dautović, prva komšinica.

ibra

Utakmice Zlatana se redovno gledaju na televiziji u Hambar mahali, a Šuhretin sin Zekerijah najpopularniji je u naselju. On je vlasnik mnoštva dresova u kojima je Ibrahimović igrao velike utakmice. Zlatan preko oca Šefika stalno šalje sportsku opremu u Bijeljinu.

“Da mu noge one budu zdrave i žive i on sav. Ali mene samo noge brinu. Sin gleda u jednoj, ja u drugoj sobi, sjedim i ne smijem da gledam, sve mislim udarit će ga ko god. Ne volim nijednog sudije, sve mu nepravilno sude. Ja se sekiram i onda neću da gledam“, dodala je Šuhreta.

ibra

Komšinica Šuhra je neumorna i poziva da se obiđe lokalno mezarje gdje svaki dan čisti mezarja Zlatanovih nane i dede. Govori da je Šefik zbog toga posebno zahvalan i da ne može dočekati da im dođe u posjetu.

Nije dovoljno samo postizati golove da bi bili dobar igrač, treba biti i veliki čovjek kao što je Zlatan Ibrahimović, navodi se u prilogu N1.

Učitaj još novosti