02. 11. 2019 - 11:00
JEDAN OD NAJBOLJIH IGRAČA NA PLANETI "Majka me otjerala jer...
907
Shares
JEDAN OD NAJBOLJIH IGRAČA NA PLANETI

ZLATAN IBRAHIMOVIĆ:

JEDAN OD NAJBOLJIH IGRAČA NA PLANETI "Majka me otjerala jer sam puno jeo, došao sam iz geta, ali ja to zovem raj jer se osjećam kao kod kuće"

Sport.ba
02. 11. 2019 - 11:00
0
Shares

Da je Zlatan Ibrahimović osebujan, znaju već i vrapci na grani. Ali u njegovoj privremenoj domovini SAD-u još ne znaju kakvog su dragulja dobili. Pa se zato bivši švedski reprezentativac u jednom intervjuu potrudio malo dočarati im koga to imaju u svom 'dvorištu'.

zlatansatin"Moja majka je bila čistačica, otac je radio na održavanju zgrada. Nisu bili stalno uz mene jer su morali raditi i voditi računa o novcu. Živio sam kod oca i trčao kod majke jesti i onda se ona žalila da jedem za četvoricu pa me izbacila! I nije mi bilo dopušteno da jedem sve i svašta", prisjeća se djetinjstva napadač LA Galaxyja i nastavlja:

"Kod oca je u frižideru uvijek bilo pi.va, mlijeka, kruha i maslaca. To bi bio i doručak, ručak i večera. Ipak, davao je sve od sebe da imam dobro djetinjstvo i zato sam mu zahvalan. Nismo imali više od toga."

zlatanibrahimovicZlatanovo djetinjstvo nije bilo bajno, a to što je sad takav borac može zahvaliti ulici gdje vlada zakon jačeg i gdje se čeličio.

"Došao sam iz kraja koji nije bio bogat, ljudi to zovu 'geto', ja zovem 'raj' jer se osjećam kao kod kuće. Tamo mogu biti ja čak i sad. Ne tražite poštovanje, borite se za njega. Morate se boriti za sebe i da budete dominantni. Nogomet je bio samo stvar koju sam volio raditi."

xzlatan-ibrahimovic-is-in-relationship-with-helena-seger-are-they-engaged-know-their-affairs-jpg-pagespeed-ic-cvwegdhvln

A koliko je volio, pokazuje i sljedeća anegdota.

"Otac nije imao novca da kupi bicikl i onda sam izlazio na ulicu i vrebao prvu priliku da ukradem neki. Kad bih ukrao, otišao sam na trening i vratio se. Kad su me uhvatili rekao sam: 'Posudio sam bicikl, nisam ga ukrao, evo uzmite ga'. Besplatno iznajmljivanje", prepričava Ibrahimović.

"Možete izvaditi nekoga iz geta, ali geto iz njega nikad. U Los Angelesu do sada nisam imao nikakvih problema, ali ako me recimo ne puste u neki restoran, kupit ću ga i pretvoriti u parking."

Učitaj još novosti