22. 10. 2019 - 20:45
KAKAV ĆE OVO BITI CITY Šeici odriješili kesu, na Etihad stiže...
907
Shares
KAKAV ĆE OVO BITI CITY Šeici odriješili kesu, na Etihad stiže jedan od najtraženijih dragulja Evrope: Pep će biti oduševljen

OYARZABAL STIŽE UMJESTO SANEA?!

KAKAV ĆE OVO BITI CITY Šeici odriješili kesu, na Etihad stiže jedan od najtraženijih dragulja Evrope: Pep će biti oduševljen

Sport.ba
22. 10. 2019 - 20:45
0
Shares

Iako su glasine kako Leroy Sane ovog ljeta odlazi iz Manchester Cityja ovog ljeta dosegle tu razinu da su mnogi njega već unaprijed nazivali novim igračem Bayern Munchena, transfer se u konačnici nije dogodio pa je tako Pep bio “prisiljen” i ove sezone računati na usluge ovog fantastičnog krilnog napadača.

Iako je Sane, bez ikakve dvojbe, jedan od najboljih mladih igrača današnjice, njegov pristup nogometu i svojevrsna inertnost počela je toliko iritirati Guardiolu da mu je uoči sezone jasno dao do znanja kako njegove usluge u plavom dijelu Manchestera više nisu potrebne. Sane je to, na sebi svojstven način, prihvatio bez da trepnuo, ali nije ga uzrujalo ni to da si prije isteka prijelaznog roka nije pronašao novog poslodavca.

aguero-sane-city

“Ako moram sjediti na tribinama – sjedit ću”, vjerovatno je tih dana razmišljao Sane, ali skoro pa nevjerojatno zvuči činjenica kako je ostanak u klubu ovog njemačkog asa bio dodatni uteg za španskog stratega budući da je praktički nemoguće posjesti Sanea na klupu i praviti se kao da ga nemaš. Nije tu riječ o novcu, Sane je sa svojih 90 hiljada funti sedmično tek 16. na listi najplaćenijih igrača Građana, već je “problem” njegova kvaliteta i vrlo vjerovatna tortura britanskih medija ukoliko rezultati Pepovih igrača ne budu po njihovoj volji.

Na Pepovu sreću, koliko god da to bizarno zvuči, Sane se ozlijedio. Nije na Špancu da brine o finansijama kluba te ko će se i za koliko novca prodati negdje. Njegova je zadaća da momčad igra onako kako to šeik Mansour traži, da se osvajaju naslovi i da se konačno dođe do toliko željenog “ušatog” trofeja.

pep-guardiola-1y2lby9wr5u0h1lf4h7hetxt1h

Ove sezone Sane je na terenu proveo 13 minuta, nakon čega je radi teške povrede ligamenata koljena morao biti zamijenjen. Sve se to dogodilo u prvoj utakmici sezone, u Community Shieldu, a tog 4. avgusta Građani su nakon boljeg izvođenja kaznenih udaraca osvojili svoj prvi trofej u sezoni protiv svojeg trenutno najvećeg konkurenta Liverpoola.

Iako pogleda na “roster” Cityja sugerira kako Guardiola ima dovoljno kvalitetnih igrača da bi se i sa svojom rezervnom postavom našao u vrhu engleskog nogometa, njegov stručni stožer pronašao je “X factor” koji bi, prema nekim njihovim predviđanjima, trebao biti ključan u njihovom pohodu na Ligu prvaka.

Ime tog mladića je Mikel Oyarzabal, a on je u ovom trenutku jedna od najtraženijih nogometnih “roba” širom Evrope. Iza njega su dvije izvrsne godine u španskoj La Ligi, a o kakvom se talentu radi mogli smo vidjeti i na SP-u za U-21 reprezentacije na kojem se njegova Furija, predvođena njim i Dinamovim Danijem Olmom, okitila zlatnom medaljom.

oyarzabal

Prema natpisima britanskih medija upravo je ovaj mladić iz Real Sociedada predviđen da jednoga dana preuzme ulgou glavnog kreatora igre Manchestera, pogotovo nakon što je David Silva obznanio kako je ovo njegova posljednja sezona na Otoku.

U ovom trenutku Oyarzabalova tržišna vrijednost iznosi 60 miliona eura, a Građani su na tu cifru spremni ponuditi dodatnih 15 miliona što bi zadovoljilo apetite baskijskog kluba.

oyarzabal

Podsjećamo, Oyarzabal je u Real Sociedad stigao 2015. godine te je za njega Eibar dobio samo obveznu naknadu za razvoj igrača, a ugovor sa trenutno četvrtoplasiranom momčadi španskog prvenstva traje mu do ljeta 2024. godine. Za kraj dodajemo kako je ovaj 22-godišnjak dres Furije obukao šest puta, te se jednom upisao i u listu strijelca, a to se dogodilo prije nešto više od dvije sedmice u domaćoj pobjedi Španije nad Švedskom (3:0).

Učitaj još novosti