23. 10. 2019 - 07:35
MAESTRALAN POSAO BARCE, ATLETICO JE PREVAREN KAO NIKAD...
907
Shares
MAESTRALAN POSAO BARCE, ATLETICO JE PREVAREN KAO NIKAD Isplatili im dodatnih 15 miliona i ostvarili pravo otkupa OVIH SUPERZVIJEZDA

SAUL I GIMENEZ U PRVOM PLANU

MAESTRALAN POSAO BARCE, ATLETICO JE PREVAREN KAO NIKAD Isplatili im dodatnih 15 miliona i ostvarili pravo otkupa OVIH SUPERZVIJEZDA

Sport.ba
23. 10. 2019 - 07:35
0
Shares

Transfer trakavica koja je trajala još od lanjskog ljeta, ovoga je konačno bila dovršena. Antoine Griezmann koji je otvoreno pokazivao da želi prijeći u Barcelone iz madridskog Atletica, konačno je to i napravio ovog ljeta, ali sam posao nije ostao bez repova.

Naime, Rojiblancosi su tužili upravu katalonskog ponosa jer su išli u pregovore s Francuzom za vrijeme trajanja njegovog ugovora, bez dopuštenja Atletica. Klub s Wande Metropolitano je dobio u posjed e-mail korespondenciju između igrača, njegove sestre i agentice Maud Griezmann, njegovih odvjetnika i savjetnika te njegovog oca Alaina, koji su međusobno trebali raspodijeliti 14 miliona eura provizije.

griezmann

S obzirom da su ovi pregovori s Barcelonom održavani u martu, još za vrijeme odigravanja utakmice Lige prvaka između Juventusa i Atletica, španski klub je imao osnove za tužbu protiv Barcelone, prenosi Germanijak. Iz tog razloga, Blaugrana je odlučila dogovoriti se s Atleticom van suda te su pristali isplatiti dodatnih 15 miliona eura u svrhu nagodbe.

Međutim, osim tih 15 miliona eura, Barcelona je ostvarila i pravo prvokupa dvojice važnih igrača Simeoneove momčadi. Cijelu ovu priču donosi španski El Mundo, kojemu su obje strane priznale ovaj dogovor, a u nastavku teksta prenose da Barca ima pravo prvokupa Saula Nigueza i Gimeneza.

simeone-saulniguez-atletico

Saul je polivalentni 24-godišnji veznjak, koji prema Transfermarktu trenutno vrijedi 90 miliona eura, dok je njegov vršnjak, urugvajski stoper Jose Gimenez, procijenjen na 70 miliona eura.

atletico

El Mundo naglašava da ovo nije opcija direktnog aktiviranja određene vrste klauzule za igrače, nego samo opcija prema kojoj – ukoliko igrač želi otići u neki klub i Atletico ga je spreman pustiti – tek tada Barcelona ima pravo izjednačiti ponudu tog potencijalnog drugog kupca. Colchonerosi su zakonski obvezani obavijestiti Barcu o bilo kojoj ponudi za ova dva igrača.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti