05. 10. 2019 - 08:35
SERGEJ KONAČNO PRAVI TRANSFER KARIJERE Novi klub je ASPOLUTNO...
907
Shares
SERGEJ KONAČNO PRAVI TRANSFER KARIJERE Novi klub je ASPOLUTNO IZNENAĐENJE, ovdje će biti glavni igrač i mozak tima

INTER GA NAVODNO SILNO ŽELI

SERGEJ KONAČNO PRAVI TRANSFER KARIJERE Novi klub je ASPOLUTNO IZNENAĐENJE, ovdje će biti glavni igrač i mozak tima

Sport.ba
05. 10. 2019 - 08:35
0
Shares

Inter će, kako se izvještava, sastati se s veznjakom Lazija Sergej Milinković-Savićem u januaru, jer Antonio Conte želi pojačati svoj sastav.

Bio je to dobar početak sezone za Nerrazzurre, pošto su ostvarili šest uzastopnih pobjeda u Seriji A i nalaze se na vrhu tabele. U to vrijeme su postigli 13 golova  i primili samo dva, dok se nalaze dva boda ispred rivala Juventusa uoči derbija d’Italija u nedelju navečer.

Međutim, oni su zakazali u Ligi prvaka, pa će zbog toga tražiti nova pojačanja kako bi osigurali da se mogu nastaviti natjecati na više frontova ove sezone.

interskriniarbrozovic

Kako je izvijestio Calciomercato, u izdanju Tuttosporta, sada se sugerira da bi Inter mogao iskoristiti sakupljena sredstva od prodaje Gabriel Barbose i staviti ih u opticaj za transfer Milinković-Savića iz Lazija u januaru.

Brazilski as trenutno je na posudbi u Flamengu do 31. decembra, pa ostaje da se vidi hoće li tu posudbu učiniti trajnom ili ne.

gabigol

Dodaje se da bi prikupljena sredstva od te prodaje mogla zatim ići prema potpisivanju Milinković-Savića, koji se etablirao kao glavni igrač Lazija u sredini terena.

24-godišnjak je imao tihu prošlu sezonu nakon jedne odlične, ali je već postigao dva gola i zabilježio četiri asistencije u osam nastupa na svim natjecanjima ove sezone.

1905571-sergej01-ls

Zauzvrat, svojom izuzetnom fizičkom snagom, okretnošću, defanzivnom čvrstinom u napadu, on bi mogao biti vrhunsko pojačanje za Contea koji će nastaviti voditi Inter i osigurati im da se takmiče za trofeje. Nakon dugo godina...

sergej

Inače, srpski reprezentativac dugo je povezivan s odlaskom u redove Juventusa ili Man Uniteda, pa ovaj eventualni transfer u Inter predstavljao bi ipak iznenađenje.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti