22. 09. 2019 - 10:30
PRIČA ZBOG KOJE ĆETE ZAPLAKATI Van Dijk je zamalo umro 2012.,...
907
Shares
PRIČA ZBOG KOJE ĆETE ZAPLAKATI Van Dijk je zamalo umro 2012., a majci je napisao testament u kojoj joj ostavlja sve

NAJBOLJI DEFANZIVAC SVIJETA

PRIČA ZBOG KOJE ĆETE ZAPLAKATI Van Dijk je zamalo umro 2012., a majci je napisao testament u kojoj joj ostavlja sve

Sport.ba
22. 09. 2019 - 10:30
0
Shares

Malo poznata priča za navijače Liverpoola jeste da je Virgil Van Dijk zamalo umro 2012. godine, što je otkrio jedan od njegovih bivših trenera.

Van Dijk je tada imao samo 20 godina i igrao je za Groningen. No, njegova karijera, i još gore život, bio je ozbiljno ugrožen nakon što se manja bolest pretvorila u nešto veće.

Razbolio se nakon meča Eredivizije sa Excelsiorom, ali su u klubu mislili da se radi o običnoj prehladi, dok se kasnije nije otkrio da ima upalu crvuljka, upalu potrbušnice i infekciju bubrega.

"Virgil je bio bolestan, ali nismo znali do koje mjere", otkrio je trener rezervi Groningena Dick Lukkien za FourFourTwo.

"Isprva smo mislili da se radi o prehladi. Bio je kući par dana i imao je bolove. Otišao je u lokalnu bolnicu, ali nisu ništa otkrili pa su ga poslali opet kući."

Bol se pogoršala, a kada mu je majka došla u posjetu, shvatila je da je situacija ozbiljna.

"Odvela ga je u drugu bolnicu, što se ispostavilo krucijalnim. Bio sam šokiran. Kada se vratio u klub, iz fizički krupnog čovjeka se pretvorio u smežuranu osobu. Srećom, uspio se brzo oporaviti."

Zbog teškog stanja, morao je na operaciju koja mu je spasila život i pauzirao je posljednja dva mjeseca sezone kako bi se oporavio.

Došlo je do te tačke da je Holanđanin napisao oporuku kako bi njegova majka bila finansijski zbrinuta ako se najgore dogodi.

"Još uvijek se sjećam kako želim u krevetu", govorio je Van Dijk 2012. godine.

"Jedino što sam vidio su cijevi oko mene. Tijelo mi je bilo slomljeno i nisam mogao ništa. U takvom trenutku pomišljate na najgori scenario. Život mi je bio upitan. Moja majka i ja smo se molili Bogu i razgovarali o mogućim scenarijima. U nekom trenutku sam morao potpisati neke papire. Neka vrsta testamenta. 

"Ako umrem, dio novca bi otišao mojoj majci. Naravno, niko nije htio pričati o tome, ali smo morali to uraditi. Moglo se desiti."

Srećom, Van Dijk se oporavio i izrastao u najboljeg defanzivca svjetskog fudbala, a u ponedjeljak bi mogao postati i najbolji fudbaler planete na FIFA-inoj dodjeli nagrada.

Učitaj još novosti