20. 09. 2019 - 21:31
ŠPANCI OBJAVILI Barca je u velikim problemima, na zimu će...
907
Shares
ŠPANCI OBJAVILI Barca je u velikim problemima, na zimu će prodati tri velike zvijezde SPAS ZA RAKITIĆA U POSLJEDNJI TREN

MARCA TVRDI

ŠPANCI OBJAVILI Barca je u velikim problemima, na zimu će prodati tri velike zvijezde SPAS ZA RAKITIĆA U POSLJEDNJI TREN

Sport.ba
20. 09. 2019 - 21:31
0
Shares

Ivan Rakitić u nemilosti je trenera Ernesta Valverdea. Sve je počelo još prije početka sezone, bio je pred odlaskom iz Barce u ljetnom prijelaznom roku, španski mediji selili su ga u Pariz i Milano, ali Raketa nije htio odustati i odlučio se boriti za mjesto u sastavu. Ipak, nije uspio u svojim namjerama.

Mjesto u prvoj postavi ispred njega dobio je novopridošli De Jong kojem Valverde očito puno više vjeruje, i ako je suditi po početku sezone, hrvatski reprezentativac se baš i neće naigrati u Kataloniji. 

pique-de-jong

Prevelika primanja igrača i visoki transferi prethodnih godina doveli su Barcelonu u dugove i sada su prisiljeni zatvoriti pipu i malo prikočiti s novčanicama. Spas u rješavanju tog duga pronašli su u Raketi koji je navodno opet pred odlaskom, tvrdi "Marca". Njegovo ime je cijelo ljeto krasilo naslovnice španskih novina, ali na kraju je ipak ostao. 

- Barcelona će na zimu pokušati prodati Rakitića, Umtitija i Vidala kako bi stabilizirali budžet - piše "Marca". 

umtiti-barcelona

Unatoč prodaji, španski prvak ne namjerava dovoditi nove igrače pa tako ni Neymara koji je na ljeto bio na korak od povratka na "Camp Nou", no PSG je tražio previše i zadužena Barca si to nije mogla priuštiti. 

rakitic

Raketa je prethodnih godina bio jedan od nosilaca igre, ali ove sezone Valverde kao da mu ne vjeruje više i pao je u drugi plan. U pet utakmica odigrao je ukupno 90 minuta, no nijednom nije započeo u prvih 11.

Čini se da je nakon pet godina stiglo vrijeme za rastanak, a hoće li tako zaista i biti ili su ovo samo pusta španska nagađanja, saznat ćemo već u zimskom prijelaznom roku. 

Učitaj još novosti