10. 09. 2019 - 10:51
MAROTTA IZVLAČI ASA IZ RUKAVA 'Ukrali' ste nam Modrića? Nema...
907
Shares
MAROTTA IZVLAČI ASA IZ RUKAVA 'Ukrali' ste nam Modrića? Nema veze, dovodimo u januaru OVOG GENIJALCA

MARIO GOETZE NA METI NERAZZURRA

MAROTTA IZVLAČI ASA IZ RUKAVA 'Ukrali' ste nam Modrića? Nema veze, dovodimo u januaru OVOG GENIJALCA

Sport.ba
10. 09. 2019 - 10:51
0
Shares

Mario Goetze je ovog ljeta bio blizu prelaska u milanski Inter, ali transfer se nije dogodio. Ipak, talijanski i njemački mediji navode da će se ova priča nastaviti.

Ključan čovjek u ovoj priči je Beppe Marotta, koji se u Juventusu pokazao kao majstor u dovođenju besplatnih i jeftinih igrača, a veznjak Borussije zbog zadnje godine ugovora postaje baš takav nogometaš.

marottaU Dortmundu žele zadržati svoju zvijezdu i nude mu produženje ugovora, no igrač ne želi donijeti ishitrenu odluku. Možda ključ takvog razmišljanja leži u tome što uprava Dortmunda igraču pokušava smanjiti platu, ali i u činjenici što veznjak nije zadovoljan sa svojom ulogom u momčadi i možda želi nova uzbuđenja u svojoj karijeri.

goetzereus

Zbog svega toga nas ne bi trebalo iznenaditi ako u zimskom prijelaznom roku dođe do realizacije ovog transfera, a ukoliko igrač ne potpiše novi ugovor majstor Marotta dolazi na svoje na kraju sezone i ima mogućnost besplatno angažirati slobodnog igrača.

Inter je inače u posljednja dva prijelazna roka pokušao dovesti Luku Modrića, ali do toga ipak nije došlo. Sjajni Hrvat bi prema posljednjim informacijama trebao pojačati omraženog im rivala.

Sigurno da bi dovođenje veznjaka Borussija bio adekvatan odgovor...

(Sport.ba)

Učitaj još novosti